Вчені встановили: сучасне покоління частіше інших віддає перевагу здорової та корисної їжі. Медики провів оцінку раціонів харчування трьох груп людей, розділених за віком.
У першій групі виявилися люди у віці 37-47 років, у другій – 24-37 років, третій – до 23 років. Виявилося, наймолодші випробовувані ставилися до свого здоров’я найбільш відповідально, вони рідше за інших обирали напівфабрикати і готову їжу. В цей же час добровольці з першої і другої групи досить часто вдавалися до швидким і шкідливим перекусу.
Дослідники підкреслюють наявність зв’язку між стилем життя і режимом харчування. Не кожен може поєднувати високу завантаженість і здорову їжу, хоча зробити це не так важко, як може здатися на перший погляд. Для початку достатньо виробити звичку повноцінно снідати і перекушувати свіжими овочами, фруктами.
Джерело