Весни 2019 року з нетерпінням чекали понад 18 мільйонів осіб — 14 квітня відбулася прем’єра останнього, 8-го сезону, самого популярного серіалу в світі «Гри престолів». Нові серії будуть виходити щотижня — це прекрасний привід для тематичної вечірки з друзями на вихідних. Разом з «Чайхоной №1» братів Васильчуков ми підібрали варіанти простих і смачних закусок для home party, які допоможуть відтворити атмосферу Середньовіччя і відчути себе героєм «Гри престолів».
Бифбургер з сиром сулугуні
Щоб вижити на холоді, в Середні століття є потрібно було щільно і ситно, і самим
відповідним стравою було м’ясо. Пропонуємо не відступати від традицій і для прем’єри нового сезону приготувати соковитий бифбургер з сиром сулугуні.
Що знадобиться (на 1 порцію):
1. Булочка для бургерів — 1 шт.
2. Фарш з яловичини — 240 г
3. Сир сулугуні — 20 г
4. Помідор — 1 шт.
5. Червоний цибуля — 1 шт.
6. Мариновані огірки — 20 г
7. Салат латук
8. Вершкове масло — 1 ч. л.
9. Рослинне масло — 1 ст. л.
10. Соус барбекю
Що робити:
1. Підготуйте булку для бургерів: розріжте її навпіл і обсмажте
половинки на вершковому маслі до утворення скоринки.
2. З готового фаршу сформуйте котлети. Розігрійте сковороду з додаванням рослинної олії і обсмажте котлети по 10 хвилин з кожного боку. Коли котлета буде готова, викладіть на неї сир сулугуні і трохи розтопіть його.
3. Підготуйте начинку: помідори і червоний лук поріжте кільцями, мариновані огірки — скибочками, а салат латук промийте і просушіть.
4. Щоб зібрати бургер, змастіть обидві частини булочок соусом, на нижню частину
викладіть готову котлету, сир, кільця помідорів, червоного цибулі, скибочки огірка
і листя латуку.
5. Подавати бургер можете традиційно — з картоплею фрі.
Пісна піца з грибами
Піца і серіал нерозлучні. У Середні століття ще ніхто не готував це блюдо, але, якщо пофантазувати, начинки для піци в той час стали б не сир і ковбаса, а доступні гриби і овочі.
Що знадобиться (на 1 піцу):
1. Хлібопекарська суміш Бородіно — 100 г
2. Пшеничне борошно — 100 г
3. Борошно з твердих сортів пшениці — 150 г
4. Рослинна олія — 2 ст. л.
5. 2 цибулини
6. Свіжі гриби гливи 100 г
7. Свіжі білі гриби — 70 г
8. Бальзамічний оцет — 1 ст. л.
9. Соєвий соус — 1 ст. л.
10. Цукор, сіль, перець
11. Гриби енокі для прикраси (за бажанням)
Що робити:
1. Приготуйте тісто: змішайте хлібопекарську суміш Бородіно і борошно, додайте 1,5
склянки води і замісіть тісто до однорідної консистенції. Залиште в теплому
приміщенні на 20 хвилин, потім приберіть в холодильник.
2. Для начинки розберіть гриби гливи на волокна, білі гриби наріжте кубиками, 1 ріпчаста цибулю — соломкою. Посмажте на рослинній олії до готовності грибів, посоліть, поперчіть.
3. З тіста розкачайте диск діаметром близько 30 см, використовуючи борошно з твердих
сортів пшениці.
4. Приготуйте карамельний цибуля: очистіть і наріжте півкільцями.
Обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Додайте цукор, бальзамічний оцет і соєвий соус. Готуйте до повного випарювання рідини, консистенція цибулі повинна вийти м’яким.
4. На піцу викладіть суміш з грибів, білу частину цибулі порею, порізаного
кільцями, і карамельний цибулю.
5. Випікайте в печі при температурі 270°С близько 20 хвилин. За бажанням при
подачі прикрасити грибами енокі.
Хумус з авокадо і водоростями норі
Якщо хочеться похрумтіти чимось шкідливим, ідеальною закускою для «вечори серіалів» стануть мексиканські чіпси начос. Пропонуємо стандартний сирний соус або гуакамоле замінити на хумус з авокадо — більш корисний варіант, особливо коли хочеться чого – небудь нового.
Що знадобиться (на 1 порцію):
1. Нут — 100 г
2. Кунжутна паста — 10 р
3. Оливкова олія — 1 ст. л.
4. Половина авокадо
5. 2 дольки лимона
6. Водорості норі для прикраси (за бажанням)
7. Сіль, перець за смаком
Що робити:
1. Для приготування хумуса підготуйте нут — замочіть його в холодній воді на ніч, після відваріть протягом 45-60 хвилин.
2. У чашу блендера викладіть зварений нут, кунжутную пасту, оливкова олія та лимонний сік, збивайте до отримання однорідної консистенції.
3. До отриманого хумусу додайте заздалегідь підготовлену м’якоть авокадо і продовжуйте збивати в блендері.
4. На тарілку викладіть хумус, полийте зверху оливковою олією і прикрасьте водоростями норі. Подавайте разом з чіпсами.
Щоб вирішити, на чиєму ви боці, Старков або Ланністеров, достатньо лише визначитися з напоєм. «Сорбет Дайкірі» з нового барного меню «Чайхоны №1» лаконічний, як колір герба Старков і зможе зігріти, навіть коли «зима близько».
«Вест Беррі» втілює великий будинок Ланністеров — червоний відтінок коктейлю втілює основний колір династії, а не надто солодкий і помірно кислий смак напою припаде до смаку справжнім жителям Ланниспорта.
«Сорбет Дайкірі»
Що знадобиться (на 1 порцію):
1. Ром Captain Morgan Spiced Gold — 40 мл
2. Сорбет лайм-лимон — 50 г
3. 1/2 лайма
4. Для прикраси — цукрова пудра (за бажанням)
Що робити:
1. Налийте в шейкер (або посудину з кришкою) ром, сорбет і сік з
половини лайма. Додайте лід і струсіть.
2. Стакан для коктейлю попередньо охолодивши, за бажанням посипати цукровою пудрою, і вилийте в нього коктейль.
«Вест Беррі»
Що знадобиться (на 1 порцію):
1. Віскі Jack Daniels — 50 мл
2. Журавлинний морс — 80 мл
3. Пюре з малини — 30 г
4. Ванільний сироп — 25 мл
5. 1/4 свіжого лайма
6. Свіжа м’ята
7. Свіжа малина для прикраси (за бажанням)
Що робити:
1. Вичавіть сік з четвертинки лайма, листя м’яти притисніть плоскою стороною ножа,
щоб вони трохи пустили сік. Додайте в шейкер лід і змішайте віскі, морс, пюре з малини, ванільний сироп, сік лайма і м’яти.
2. Перелийте коктейль в келих і прикрасити за бажанням свіжою малиною на шпажці.