Сирники (або сирник) приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними та смачними. Навіть ті, хто сир не особливо жалує, їдять їх із задоволенням.
Інгредієнти:
400 г кисломолочного сиру
3 ст. л. манки
4 ст. л. борошна
2 яйця
2 ст. л. сметани
щіпка солі
цукор за смаком
сушена вишня або інші сухофрукти за смаком (родзинки, чорнослив, курага та ін.)
Якщо сир грубозернистий – протираємо через сито. Додаємо яйця, сметану, сіль, цукор, вишню, манку і борошно. Замішуємо однорідне тісто і даємо йому постояти чверть години, щоб манка набухла.
Тісто у підсумку не повинно бути крутим – воно має бути такої консистенції, щоб з нього можна було так-сяк зліпити сирники.
Від готового тіста відокремлюємо по середньому куску, скачуємо в кулю, обвалюємо в борошні і надаємо плескату форму. Обсмажуємо на рослинному маслі з обох сторін.
Перед подачею поливаємо сметанкою або варенням.
Приємного апетиту!