7 ексцентричних гастрономічних звичок відомих людей.

25




Відомо, що на смак і колір товаришів немає. Але часом кулінарні уподобання людей (саме про них піде мова в нашому огляді) приймає химерні форми. Ми розповімо про гастрономічних пристрастях 7 відомих у всьому світі людей..

1. Цукерберг їсть тільки те, що сам вбиває

Засновник Facebook Марк Цукерберг відомий своїм бажанням безперервного самовдосконалення. У 2009 році він заявив, що буде носити краватку кожен день, а в 2010 виявив своє бажання вивчити китайську. У 2011 році Цукерберг шокував весь світ, публічно заявивши, що буде їсти м’ясо тільки тих тварин, яких вб’є власноруч. Після публікації цієї новини на своїй сторінці у відповідь на критику представників товариства охорони тварин він відповів «Я тільки що вбив свиню і козла». Першим же мисливським трофеєм Цукерберга став омар, якого він зварив живим.

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

2. Суп Бетховена

Людвіг ван Бетховен відомий як геніальний композитор, але мало хто знає, наскільки серйозно він ставився до супу. Композитор вважав, що тільки його економка або «кухар з чистим серцем» міг приготувати цей суп. Одним з улюблених страв Бетховена був суп з м’яким хлібом і 10 яйцями-пашот, який він їв кожен четвер. Причому горі економці, якщо яйця не були повністю свіжими. Тоді Бетховен крім словесного розносу, просто кидав в неї цими яйцями.

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

3. Кетчуп соус Джеральда Форда

Президент США Річард Ніксон щодня обідав сиром, политою кетчупом. Після того як він був обраний президентом, газета Washingtonian уїдливо зауважила, що елегантні обіди Білого дому були замінені сиром і кетчупом.

Менш відомі гастрономічні уподобання президента Джеральда Форда, який також був пристрасним шанувальником дивного обіднього меню. Кожен день він обідав сиром, политою кетчупом і соусом «А-1» для барбекю. Також він замовляв овочевий гарнір з зеленим цибулею, селерою і редисом, який також поливав кетчупом і соусом «А-1».

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

4. Дієта Ніколаса Кейджа з «гідних» тварин

Зірка Голлівуду Ніколас Кейдж заявив, що в його дієту входить виключно м’ясо тварин, які спаровуються «гідним чином». Пояснюючи причину свого вибору, Кейдж сказав: «Я насправді їм тільки те, що розмножується красиво – наприклад, рибу та птицю. Але от процес розмноження свиней огидний, тому я не вживаю свинину».

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

5. Бур’яни Генрі Форда

Генрі Форд у молодості був прискіпливим гурманом, який, як правило, завжди носив горіхи або родзинки в кишені. Все змінилося, коли він почав сприймати своє тіло як машину, а шлунок як бензобак, в який просто потрібно заливати паливо. Після цього він різко втратив інтерес до їжі (адже яка різниця, що їси, якщо воно служить для однієї мети) і почав вживати як їжу дикі бур’яни.

Незважаючи на те, що Форд заробляв майже $ 1 млн в рік, він збирав у своєму саду бур’яни, потім готуючи з них сендвічі, приправлені гірчицею, і салати. Що цікаво, така дієта пішла йому на користь, оскільки Генрі Форд дуже рідко хворів і дожив до 83 років.

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

6. Гастрономічні фетиші Говарда Хьюза

Кіномагнат, промисловець і підприємець Говард Хьюз страждав від обсесивно-компульсивного розлади, що знайшло відображення в його звичках у їжі. Його слуги одержали ряд дивних вказівок щодо того, як потрібно готувати та подавати їжу. Наприклад, ручки столових приладів повинні були бути обгорнуті цигарковим папером, потім запечатані в целофан і ще раз обгорнуті другим шаром цигаркового паперу. Такі складнощі були необхідні, тому що Хьюз панічно боявся мікробів.

Також його слуги повинні були відкривати консервацію під теплою проточною водою, спочатку ретельно вимиваючи банку милом, щоб видалити пил, мікроби і всі ярлики. Як правило, Хьюз обідав стейком і 12 горошинами однакового розміру. Якщо хоч одна горошина була занадто велика, то Хьюз наказував замінити все блюдо. Коли він став затворником в старості, то харчувався виключно шоколадом і молоком. До моменту смерті він довів себе до стану повної знемоги.

7 эксцентричных гастрономических привычек известных людей

7. Претензійне вегетаріанство Гітлера

До 1930-х років Гітлер обожнював певні м’ясні продукти, зокрема, пельмені з печінки і сосиски. Тим не менш, на нього сильно вплинула смерть його племінниці Гелі Раубаль, яка покінчила життя самогубством в 1931 році. Після цього Гітлер відмовився вживати шинку на сніданок, заявляючи, що це подібно до того «як з’їсти труп». Гітлер також незабаром відмовився від м’яса, тому що вважав його причиною свого хронічного запору та метеоризму. В основному він їв сирі або варені овочі і каші, а улюбленими стравами майбутнього фюрера були вівсянка з лляною олією, цвітна капуста, сир, варені яблука, артишоки і спаржа в білому соусі. Однак, подібна дієта надала прямо протилежний ефект на його проблемний кишечник. Його лікар Тео Морелл зазначав у своєму щоденнику, що Гітлер після великої тарілки овочів відчував «запор і колосальний метеоризм».

Джерело