Буряк: салат дієтичний

95

ми звикли, що буряк — це овоч для вінегрету і оселедця під шубою. Однак з неї готують багато смачних і корисних страв. Крім того, овоч — чудовий помічник у боротьбі із зайвою вагою. Розповімо, як буряк, салат з якої приготуєте в лічені хвилини, допоможе досягти ідеальної фігури.

Салат з буряка “якщо вирішив схуднути”

У буряку міститься багато поживних речовин, які приносять користь організму. Також овоч малокалорійний. Тому включіть його в раціон, якщо хочете схуднути.

Буряк-один з небагатьох продуктів, який при термічній обробці практично не втрачає своїх властивостей. Тому її вживають як в сирому, так і у вареному вигляді.

Буряк добре поєднується практично з усіма продуктами. Але найсмачніше цей овоч проявив себе в складі салатів.

Розповімо, який дієтичний смачний салат можна приготувати.

В інтернеті його називають по-різному: «щітка», «якщо вирішив схуднути», «для тих, хто на дієті».

Дієтологи стверджують, що, якщо вживати цей салат протягом всього 3 днів, можна позбутися від 1-2 зайвих кілограмів.

А назвали блюдо» щітка”, тому що воно очищає кишечник від шкідливих шлаків і прискорює метаболізм.

Щоб приготувати салат з буряка, візьміть:

  • сиру моркву-1 середню;
  • сирий буряк — 1 середню;
  • сиру капусту — 200 г;
  • лимонний сік — 1 ст. Л.;
  • оливкова або рослинна олія — 1 ст. Л.

Готуйте салат так:

  1. натріть моркву і буряк на великій або дрібній тертці. Капусту дрібно наріжте.
  2. заправте блюдо сумішшю лимонного соку і масла.

Салат для схуднення і відмінного самопочуття готовий. Можна пробувати.

Існує безліч рецептів страви: в нього додають зелене яблуко, корінь селери, редис, свіжий огірок, цибуля…

Це роблять скоріше для поліпшення смакових якостей, хоча будь-який з цих продуктів також корисний для організму.

Але в основі «щітки» завжди лежить салат з буряка і моркви.

читайте також: салати: легкі рецепти святкові

Салат з печеним буряком і бринзою

Користь вареного буряка доведена, однак при такій термічній обробці частина мінералів і вітамінів вислизає.

Щоб максимально зберегти початковий склад продукту, спробуйте запекти коренеплід в духовці. А ми розповімо, як приготувати смачний буряковий салат з бринзою.

Насамперед запечіть буряк. Зробіть це так:

  1. виберіть середні або дрібні коренеплоди. Можна взяти і великі, проте часу для приготування знадобиться більше.
  2. добре помийте буряк від бруду. Збережіть хвостик.
  3. загорніть коренеплід у фольгу. Можете використовувати рукав для запікання. Якщо запікаєте кілька штук, кожен загорніть окремо. Змащувати маслом і солити не потрібно.
  4. покладіть буряк на деко. Запікайте протягом години при температурі 200 °c.

Потім дістаньте коренеплоди з духовки, остудіть і зніміть шкірку.

Тепер ділимося рецептом салату з буряком і бринзою, який сподобається всім любителям незвичайних гастрономічних відчуттів.

Візьміть такі інгредієнти:

  • печений буряк – 2 середніх (300 г);
  • бринза – 200 г;
  • листя салату — 100 г;
  • зелень за смаком — 50 г;
  • лимонний сік — 1 ст. Л.;
  • оливкова або рослинна олія — 1 ст. Л.

Варіюйте список продуктів, орієнтуючись на свої переваги. Додайте до головних інгредієнтів свіжий огірок, жменю волоських горіхів, часник, чорнослив або оливки.

Якщо не хочете возитися з запіканням коренеплодів, зробіть цей салат з вареного буряка.

Готуйте страву так:

  1. нарвіть листя салату руками. Дрібно подрібніть зелень.
  2. буряк і бринзу наріжте кубиками.
  3. на блюдо покладіть листя салату, зверху буряк і бринзу. Посипте зеленню і полийте сумішшю з лимонного соку і масла.
  4. салат готовий. Перемішувати не потрібно.

Поєднання солоного і солодкого неодмінно сподобається навіть тим, хто не любить буряк. А якщо скажете, що в салаті всього 200 ккал, його відразу ж зметуть зі столу.

Ось такі салати з буряка варто приготувати.

Вживати їх можна практично в необмеженій кількості: ніякої шкоди для фігури!

читайте також: салати на олії овочеві

попередня статтяВесільна церемонія і підготовка до неї
наступна статтяВулична їжа або страви високої кухні?