ми звикли, що буряк — це овоч для вінегрету і оселедця під шубою. Однак з неї готують багато смачних і корисних страв. Крім того, овоч — чудовий помічник у боротьбі із зайвою вагою. Розповімо, як буряк, салат з якої приготуєте в лічені хвилини, допоможе досягти ідеальної фігури.
Салат з буряка “якщо вирішив схуднути”
У буряку міститься багато поживних речовин, які приносять користь організму. Також овоч малокалорійний. Тому включіть його в раціон, якщо хочете схуднути.
Буряк-один з небагатьох продуктів, який при термічній обробці практично не втрачає своїх властивостей. Тому її вживають як в сирому, так і у вареному вигляді.
Буряк добре поєднується практично з усіма продуктами. Але найсмачніше цей овоч проявив себе в складі салатів.
Розповімо, який дієтичний смачний салат можна приготувати.
В інтернеті його називають по-різному: «щітка», «якщо вирішив схуднути», «для тих, хто на дієті».
Дієтологи стверджують, що, якщо вживати цей салат протягом всього 3 днів, можна позбутися від 1-2 зайвих кілограмів.
А назвали блюдо» щітка”, тому що воно очищає кишечник від шкідливих шлаків і прискорює метаболізм.
Щоб приготувати салат з буряка, візьміть:
- сиру моркву-1 середню;
- сирий буряк — 1 середню;
- сиру капусту — 200 г;
- лимонний сік — 1 ст. Л.;
- оливкова або рослинна олія — 1 ст. Л.
Готуйте салат так:
- натріть моркву і буряк на великій або дрібній тертці. Капусту дрібно наріжте.
- заправте блюдо сумішшю лимонного соку і масла.
Салат для схуднення і відмінного самопочуття готовий. Можна пробувати.
Існує безліч рецептів страви: в нього додають зелене яблуко, корінь селери, редис, свіжий огірок, цибуля…
Це роблять скоріше для поліпшення смакових якостей, хоча будь-який з цих продуктів також корисний для організму.
Але в основі «щітки» завжди лежить салат з буряка і моркви.
читайте також: салати: легкі рецепти святкові
Салат з печеним буряком і бринзою
Користь вареного буряка доведена, однак при такій термічній обробці частина мінералів і вітамінів вислизає.
Щоб максимально зберегти початковий склад продукту, спробуйте запекти коренеплід в духовці. А ми розповімо, як приготувати смачний буряковий салат з бринзою.
Насамперед запечіть буряк. Зробіть це так:
- виберіть середні або дрібні коренеплоди. Можна взяти і великі, проте часу для приготування знадобиться більше.
- добре помийте буряк від бруду. Збережіть хвостик.
- загорніть коренеплід у фольгу. Можете використовувати рукав для запікання. Якщо запікаєте кілька штук, кожен загорніть окремо. Змащувати маслом і солити не потрібно.
- покладіть буряк на деко. Запікайте протягом години при температурі 200 °c.
Потім дістаньте коренеплоди з духовки, остудіть і зніміть шкірку.
Тепер ділимося рецептом салату з буряком і бринзою, який сподобається всім любителям незвичайних гастрономічних відчуттів.
Візьміть такі інгредієнти:
- печений буряк – 2 середніх (300 г);
- бринза – 200 г;
- листя салату — 100 г;
- зелень за смаком — 50 г;
- лимонний сік — 1 ст. Л.;
- оливкова або рослинна олія — 1 ст. Л.
Варіюйте список продуктів, орієнтуючись на свої переваги. Додайте до головних інгредієнтів свіжий огірок, жменю волоських горіхів, часник, чорнослив або оливки.
Якщо не хочете возитися з запіканням коренеплодів, зробіть цей салат з вареного буряка.
Готуйте страву так:
- нарвіть листя салату руками. Дрібно подрібніть зелень.
- буряк і бринзу наріжте кубиками.
- на блюдо покладіть листя салату, зверху буряк і бринзу. Посипте зеленню і полийте сумішшю з лимонного соку і масла.
- салат готовий. Перемішувати не потрібно.
Поєднання солоного і солодкого неодмінно сподобається навіть тим, хто не любить буряк. А якщо скажете, що в салаті всього 200 ккал, його відразу ж зметуть зі столу.
Ось такі салати з буряка варто приготувати.
Вживати їх можна практично в необмеженій кількості: ніякої шкоди для фігури!
читайте також: салати на олії овочеві