ніжне французьке ласощі, яке тане в роті, — це еклери. Рецепт тістечок простий, але не у всіх господинь виходить м’яке і повітряне тісто. Весь секрет в тонкощах приготування страви. Розкриємо хитрощі випікання заварного ласощі.
Рецепт еклерів: інгредієнти
У перекладі з французької слово “еклер” означає ‘блискавка’. Не дивно, адже тістечка з’їдають блискавично. Довгасте ласощі містить солодку начинку, а зверху покрито глазур’ю.
Правильно заварене тісто виходить повітряним і порожнистим всередині. Рецепти майже не відрізняються один від одного. Тут важливі нюанси.
Ось головні секрети приготування тіста для еклерів:
- обов’язково просівайте борошно. Можна зробити це два рази, інакше випічка вийде неоднорідною.
- додавайте відразу всю муку в тісто.
- слідкуйте, щоб інгредієнти були однакової температури. Так, яйця дістаньте за три години до приготування еклерів. Вбивайте яйця поступово.
- не відволікайтеся від приготування на інші справи. Заварні тістечка вимагають постійного контролю.
- слідкуйте за в’язкістю маси. Вимішуйте тісто віночком. Готовий продукт не розповзається і тримає форму на деку.
- висаджуйте вироби, поки тісто не охололо. Використовуйте кондитерський мішок. Так еклери вийдуть рівними і красивими.
Тепер підготуйте інгредієнти. Для тесту знадобиться:
- молоко – 300 мл;
- вода — 200 мл;
- борошно — 320 г;
- яйця — 6 шт.;
- вершкове масло — 200 г;
- сіль — 2 г;
- цукор — 10 г;
- ванілін.
Для крему візьміть такі продукти:
- молоко — 1 л;
- масло вершкове — 20 г;
- яйця — 4 шт.;
- борошно — 120 г;
- цукор — 300 г;
- ванільний цукор — 10 г.
Для солодкої глазурі приготуйте:
- чорний шоколад – 100 г;
- вершки — 50 г.
Дотримуйтесь усіх правил, тоді випічка вийде смачною.
читайте також: рецепт еклерів з білковим кремом
Як приготувати еклери будинку
Технологія приготування тістечок проста. Головне-дотримуйтеся рецептури.
Покроковий рецепт еклерів такий:
- залийте в посуд воду і молоко. Поставте на повільний вогонь.
- додайте вершкове масло і сіль. Дочекайтеся, коли суміш почне закипати.
- як тільки масло розтопиться, засипте борошно. Щоб додати її всю відразу, просійте через сито на пергамент, а потім всипте в тісто.
- заваріть масу до однорідності, зніміть з плити.
- як тільки суміш охолоне до кімнатної температури, почніть по одному забивати яйця. Одночасно помішуйте тісто віночком.
- залийте масу в кондитерський мішок і викладіть еклери на деко або силіконовий килимок.
- робіть вироби довжиною 10-15 см.дотримуйтеся відстані між смужками в 5 см.
- встановіть максимальну температуру в духовці, дайте прогрітися.
- поставте вироби в шафу і вимкніть нагрів.
- зачекайте 10 хвилин. Потім знову включіть духовку і випікайте 15 хвилин при температурі 160 °с.весь цей час не відкривайте дверцята, інакше тісто осяде.
- дістаньте випічку. Відставте в сторону остигати.
Тим часом приготуйте крем для еклерів:
- яєчні жовтки розітріть з цукром і ваніллю. Поставте ємність на повільний вогонь.
- поступово влийте молоко і засипте борошно.
- одночасно помішуйте вміст, щоб маса стала однорідною.
- як тільки крем загусне, приберіть його з плити.
- додайте вершкове масло, перемішайте.
- перелийте суміш в миску, дайте охолонути.
Щоб приготувати глазур, розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Додайте вершки, перемішайте до однорідності.
Виконайте в еклерах отвори і заповніть порожнину кремом. Зверху тістечка посипте цукровою пудрою або покрийте глазур’ю.
Солодку і повітряну випічку оцінять дорослі і діти. Щоб частіше балувати сім’ю еклерами, освойте тонкощі їх приготування за рецептом на сайті.
читайте також: торт” дамські пальчики”: рецепт простий