Еклери: рецепт в домашніх умовах

108

ніжне французьке ласощі, яке тане в роті, — це еклери. Рецепт тістечок простий, але не у всіх господинь виходить м’яке і повітряне тісто. Весь секрет в тонкощах приготування страви. Розкриємо хитрощі випікання заварного ласощі.

Рецепт еклерів: інгредієнти

У перекладі з французької слово “еклер” означає ‘блискавка’. Не дивно, адже тістечка з’їдають блискавично. Довгасте ласощі містить солодку начинку, а зверху покрито глазур’ю.

Правильно заварене тісто виходить повітряним і порожнистим всередині. Рецепти майже не відрізняються один від одного. Тут важливі нюанси.

Ось головні секрети приготування тіста для еклерів:

  • обов’язково просівайте борошно. Можна зробити це два рази, інакше випічка вийде неоднорідною.
  • додавайте відразу всю муку в тісто.
  • слідкуйте, щоб інгредієнти були однакової температури. Так, яйця дістаньте за три години до приготування еклерів. Вбивайте яйця поступово.
  • не відволікайтеся від приготування на інші справи. Заварні тістечка вимагають постійного контролю.
  • слідкуйте за в’язкістю маси. Вимішуйте тісто віночком. Готовий продукт не розповзається і тримає форму на деку.
  • висаджуйте вироби, поки тісто не охололо. Використовуйте кондитерський мішок. Так еклери вийдуть рівними і красивими.

Тепер підготуйте інгредієнти. Для тесту знадобиться:

  • молоко – 300 мл;
  • вода — 200 мл;
  • борошно — 320 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • вершкове масло — 200 г;
  • сіль — 2 г;
  • цукор — 10 г;
  • ванілін.

Для крему візьміть такі продукти:

  • молоко — 1 л;
  • масло вершкове — 20 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 120 г;
  • цукор — 300 г;
  • ванільний цукор — 10 г.

Для солодкої глазурі приготуйте:

  • чорний шоколад – 100 г;
  • вершки — 50 г.

Дотримуйтесь усіх правил, тоді випічка вийде смачною.

читайте також: рецепт еклерів з білковим кремом

Як приготувати еклери будинку

Технологія приготування тістечок проста. Головне-дотримуйтеся рецептури.

Покроковий рецепт еклерів такий:

  1. залийте в посуд воду і молоко. Поставте на повільний вогонь.
  2. додайте вершкове масло і сіль. Дочекайтеся, коли суміш почне закипати.
  3. як тільки масло розтопиться, засипте борошно. Щоб додати її всю відразу, просійте через сито на пергамент, а потім всипте в тісто.
  4. заваріть масу до однорідності, зніміть з плити.
  5. як тільки суміш охолоне до кімнатної температури, почніть по одному забивати яйця. Одночасно помішуйте тісто віночком.
  6. залийте масу в кондитерський мішок і викладіть еклери на деко або силіконовий килимок.
  7. робіть вироби довжиною 10-15 см.дотримуйтеся відстані між смужками в 5 см.
  8. встановіть максимальну температуру в духовці, дайте прогрітися.
  9. поставте вироби в шафу і вимкніть нагрів.
  10. зачекайте 10 хвилин. Потім знову включіть духовку і випікайте 15 хвилин при температурі 160 °с.весь цей час не відкривайте дверцята, інакше тісто осяде.
  11. дістаньте випічку. Відставте в сторону остигати.

Тим часом приготуйте крем для еклерів:

  1. яєчні жовтки розітріть з цукром і ваніллю. Поставте ємність на повільний вогонь.
  2. поступово влийте молоко і засипте борошно.
  3. одночасно помішуйте вміст, щоб маса стала однорідною.
  4. як тільки крем загусне, приберіть його з плити.
  5. додайте вершкове масло, перемішайте.
  6. перелийте суміш в миску, дайте охолонути.

Щоб приготувати глазур, розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Додайте вершки, перемішайте до однорідності.

Виконайте в еклерах отвори і заповніть порожнину кремом. Зверху тістечка посипте цукровою пудрою або покрийте глазур’ю.

Солодку і повітряну випічку оцінять дорослі і діти. Щоб частіше балувати сім’ю еклерами, освойте тонкощі їх приготування за рецептом на сайті.

читайте також: торт” дамські пальчики”: рецепт простий

попередня статтяЯк посмажити кабачки без яєць
наступна статтяБуряк: калорійність, дієта