Як посмажити кабачки без яєць

194

кабачки-смачний і корисний овоч. З нього готують все що завгодно-варять супи, роблять запіканки, рагу і навіть варення. Але багато хто любить страви без вишукувань, вважаючи за краще смажені кабачки з майонезом і часником. Розповімо, як посмажити кабачки, щоб вони були смачними.

Смажений кабачок: рецепт без яєць, інгредієнти

Кабачок — це овоч, яким неодмінно потрібно насолодитися в літній час. У його складі знайдете вітаміни а, в і с, фосфор і кальцій. Овоч також багатий клітковиною, тому його регулярне вживання допоможе налагодити травлення і уникнути проблем зі шлунком. А так як кабачок на 90% складається з води, він низькокалорійний.

Також кабачки гіпоалергенні, тому їх першими з овочів вводять в прикорм немовлятам.

Після того як переконалися в користь овоча, виникає питання — що приготувати з кабачків? найбільш простий рецепт-овочі, смажені в олії з майонезно-часниковим соусом. Приготуйте їх за пару хвилин.

Деякі вважають за краще смажити кабачки в яєчно-борошняному клярі. Однак цей рецепт подобається не всім, так як вважається, що тісто забиває смак овоча. Тому спробуйте посмажити кабачки в особливій паніровці.

Візьміть такі інгредієнти:

  • кабачки-4 маленьких;
  • борошно — 50 г;
  • італійські трави — 1 ст.л.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • сіль, мелений мускатний горіх — по 1 ч. Л.;
  • перець — за смаком.

За таким рецептом виходять ніжні кабачки з пряною паніруванням. Якщо не любите спеції, використовуйте борошно без приправ. Якщо хочете поекспериментувати, візьміть для панірування кукурудзяну муку.

Кількість інгредієнтів розраховане на готову порцію вагою 300 г. Радимо відразу смажити більше, тому що страва миттєво відлітає зі столу!

Смажені кабачки в пряній паніровці радять подавати з майонезно-часниковим соусом. Готувати його елементарно!

Для соусу візьміть:

  • майонез – 100 г;
  • часник — 2 зубчики.

Якщо не любите такий соус, замініть майонез сметаною. Деякі вважають за краще змішувати два інгредієнта в пропорції 50/50. Такий соус виходить менш жирним, але дуже смачним.

Як смажити кабачки без яєць

Технологія приготування страви проста, проте є кілька секретів, які допоможуть страві стати ще смачніше.

Скористайтеся такими порадами:

  • перед початком смаження посоліть кожен кружечок кабачка з усіх боків і залиште на 10 хвилин. Так з овоча вийде зайва вода. Не хвилюйтеся: після смаження кабачки будуть м’якими і соковитими.
  • якщо кабачки вже не молоді, очистіть від шкірки. Також у перезрілих овочів краще видалити насіння.
  • смажте кабачки в сковороді з тонким дном.
  • для приготування страви потрібно багато рослинного масла-не шкодуйте, інакше блюдо пригорить або не досмажиться.

  • краще міняти масло після кожної партії кабачків, оскільки борошно, яка обсипається, залишається в продукті для смаження. На ньому вже готувати не можна: наступна партія овочів вбере таке масло, і блюдо може нашкодити здоров’ю. До того ж борошно чорніє і надає овочам негарний вигляд.
  • на одній стороні кабачок смажте не більше 7 хвилин.
  • найбільш смачними вважаються кабачки, підсмажені на кукурудзяній олії.
  • якщо робите кабачки з соусом, змащуйте їх тільки після того, як овочі повністю охолонуть.

Секрети розкриті. Тепер розповімо, як смажити кабачки.

Приступаємо:

  1. наріжте кабачки скибочками товщиною близько 1 см.
  2. змішайте в плоскій тарілці борошно з приправами.
  3. розігрійте масло в сковороді.
  4. обваляйте кожну скибочку кабачка в борошні з двох сторін.
  5. викладіть скибочки на сковороду, обсмажте.
  6. складайте кабачки на серветку, щоб вбралося масло.

Поки овочі остигають, приготуйте соус:

  1. очистіть часник від шкірки.
  2. налийте майонез в глибоку миску.
  3. видавіть часник через чеснокодавку і додайте до майонезу.
  4. дайте соусу настоятися. За бажанням посоліть і поперчіть.

Остиглі кабачки смажені викладіть на плоску тарілку. Кожен шматочок змастіть соусом. Можете покласти їх один на одного — вийде ще смачніше. Також з овочами чудово поєднуються гуртки свіжих помідорів.

Рецептів з кабачків багато, але цей варіант вважається найпростішим і смачним.

Блюдо можна подати на обід або вечерю, а також прикрасити їм святковий стіл.

Насолоджуйтесь вишуканим пряним смаком і почастуєте кабачками знайомих.

попередня статтяВулична їжа або страви високої кухні?
наступна статтяЕклери: рецепт в домашніх умовах