смачний простий десерт-шарлотка на сметані з часточками яблук. Готується він легко і швидко, а інгредієнти знайдуться в холодильнику кожної господині.
Шарлотка: простий рецепт на сметані
Шарлотка давно відомий десерт, який приготує навіть дилетант.
Яблучний пиріг-проста випічка, але при цьому апетитна.
Шарлотка, рецепт якої пропонуємо, виходить пишною, тісто тане в роті.
Пиріг на сметані готуйте з таких інгредієнтів:
- 70 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 250 г борошна;
- 125 г цукру;
- ½ ч. Л. Соди;
- 200 г сметани;
- 15 г розпушувача для тіста;
- 3 великих яблука.
У кожної господині рецепт шарлотки вдосконалений по-своєму. Це не страшно: тісто терпить незначні зміни.
читайте також: шарлотка в духовці з яблуками: рецепт
Як приготувати шарлотку з яблуками на сметані і маслі
Шарлотка з яблуками вимагає таких дій:
- до розтопленого вершкового масла додайте яйця і цукор. Суміш збийте віночком до бульбашок.
- введіть борошно, розтираючи грудочки ложкою. Засипте соду і розпушувач.
- додайте сметану і ретельно перемішайте масу.
- яблука очистіть від шкірки і серцевини. М’якоть поріжте тонкими шматочками або натріть на крупній тертці.
- температуру духовки виставте на 185 °с.форму змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом.
- яблука додайте до тесту або викладіть у форму, потім залийте тестом.
- помістіть пиріг в духовку і дочекайтеся золотистої скоринки.
Шарлотка з яблук готова. Поріжте її і посипте цукровою пудрою.
Сподіваємося, рецепт сподобається, і ви будете часто готувати пиріг до чаю.
читайте також: простий бісквіт на сметані в мультиварці