Кабачковий рулет з фаршем — смачно, ситно і легко

85

Здрастуйте, дорогі гості мого блогу. Влітку не дуже хочеться довго стояти біля плити і готувати. Але цей рецепт того вартий. Кабачковий рулет з фаршем виходить дуже ситний і поживний. До того ж готується швидко і смачно практично без жиру, що робить його ще нікокалорійним і корисним.

Інгредієнти

Для кабачкового рулету знадобиться:

  • кабачки-800 г (3 шт.) (вибирайте молоді кабачки або цукіні);
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана-2 стіл. Ложка;
  • зелень, часник – за смаком;
  • борошно – 3 стіл. Ложка.

Для м’ясної начинки:

  • фарш-500 г (будь-який м’ясний: свинячий, яловичий, індичий, у мене курячий);
  • цибуля ріпчаста-2 шт. Середнього розміру;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • сир, зелень, гриби, часник-за бажанням.

Як приготувати рулет з кабачків з фаршем

Почнемо приготування з кабачкового коржа, а поки він буде випікатися, ми зробимо начинку. Або на ваш розсуд, можете зробити навпаки. Зручно, коли начинка приготовлена заздалегідь, наприклад, напередодні ввечері.

  1. отже, кабачки треба натерти на велику тертку. У зрілих плодів зчищаємо шкірку і прибираємо щільні насіння. Молоді ж чистити не потрібно.
  2. посолити і дати постояти 10 хвилин, щоб кабачки пустили сік. Через цей час віджати руками.
  3. вбити 2 сирих яйця, додати 2 столові ложки сметани і гарненько перемішати.
  4. нарубати і додати зелень. Дуже добре поєднується кріп або петрушка.
  5. додати 2 столові ложки борошна з гіркою і замісити тісто. Воно повинно бути по консистенції схоже як на кабачкові оладки – не рідке, насилу стікати з ложки. При необхідності додайте ще борошна. Я останнім часом захопилася правильним харчуванням і стала більше використовувати пшеничну шпалерну (цільнозернову).у кабачкове тісто додати 2-3 столові ложки борошна
  6. підготувати деко, застелити пергаментом для випічки. Раджу брати папір з тефлоновим покриттям або змащуйте рясно рослинним маслом. У мене мабуть не дуже якісний папір попалася, ледве віддерла) якщо є антипригарний килимок, то це чудово, нічого не прилипне.
  7. рівномірно розподілити тісто по деку і поставити в попередньо розігріту духовку до 180°c. Випікати до рум’яної скоринки близько 15-20 хвилин. Готовність ви легко зможете визначити за зовнішнім виглядом.
  8. готовий корж дістати і перевернути на рушник. Зняти пергамент і в теплому вигляді закрутити в рулет, щоб надати форму. Якщо почекати коли кабачковий рулет охолоне, він може стати твердим і його неможливо буде скрутити.
  9. тепер приступаємо до начинки. Зробити м’ясний фарш з курячого філе, індички або яловичини, перекрутивши його через м’ясорубку.
  10. очистити цибулю і нарізати дрібним кубиком. Пасерувати його на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
  11. додати до цибулі фарш і постійно розминаючи грудочки, обсмажити до готовності. В кінці довести до смаку, посолити, поперчити. На цьому ж етапі можна за бажанням додати часник і зелень. Начинка готова. Щоб вона вийшла більш кремоподібна, можна додати 150 мл холодної води (менше склянки) змішаної з 1 столовою ложкою крохмалю і тушкувати ще приблизно 5 хвилин.
  12. розподілити готову начинку з фаршу по коржу. Зверху потрусити натертим сиром.
  13. згорнути рулет, допомагаючи рушником, і поставити ще на 10 хвилин в духовку, щоб сир розплавився.

Все, кабачковий рулет з фаршем готовий. Холодний і гарячий він однаково смачний. Його можна подавати в якості закуски, брати з собою на роботу для перекусу, на пікнік.

Поки готувала фарширований рулет, прийшла ідея, що таким же чином можна приготувати кабачковий торт або ж маленькі овочеві рулетики. Але тоді треба довго стояти біля печі, кожен млинець смажити на сковороді.

А начинки можна змінювати, наприклад, готувати з фаршем і грибами, розсольним сиром і з помідорами, з баклажанами.

Якщо у вас є питання, задавайте їх в коментарях. Готуйте із задоволенням. Діліться посиланням з друзями в соцмережах, так ви не втратите рецепт.

попередня статтяЯк виглядає мед з конюшини, його корисні властивості і протипоказання
наступна статтяПфайзер і гв