піца домашня завжди буде смачною, якщо приготувати для неї тісто правильно. Домашні пироги з пишного дріжджового тіста складно називати піцою, тому ознайомтеся з рецептом тонкого тесту.
Тонке тісто для піци: рецепт
Тонке тісто для піци — головний атрибут правильно приготованої страви. Закуски, які подають в справжніх піцеріях, якраз і можуть похвалитися тонкою і трохи хрусткою основою.
Скористайтеся рецептом піци без дріжджів. Саме просте тісто для піци без всяких розпушувачів найправильніше.
Щоб швидке тісто для піци вийшло, візьміть наступні продукти:
- борошно пшеничне – 250 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- 1-2- процентне молоко — 100 мл;
- олія соняшникова або інша рослинна — 50 мл;
- сіль — 1 ч. Л.
Існують і інші різновиди пісного рецепта тесту для піци. Замість молока і рослинного масла можна використовувати нежирну сметану і вершкове масло. Однак запропонований набір продуктів на тісто для піци є найбільш вдалим.
читайте також: просте тісто для піци без дріжджів на воді
Як зробити тонке тісто для піци без дріжджів
Тісто на піцу готується за простою технологією — необхідно в певній послідовності змішати всі інгредієнти. Щоб впоратися швидше, використовуйте міксер.
Ознайомтеся з покроковим описом, як зробити тісто для піци:
- нагрійте до 30 °с молоко.
- розбийте в нього яйця і налийте масло. Збийте всі продукти міксером.
- борошно з сіллю розмішайте і висипте на стіл. Зробіть по центру поглиблення.
- підливайте в поглиблення молочно-яєчну суміш і акуратно замішуйте тісто.
- замішуйте тісто вручну, поки не вийде еластична і гладка (без грудок) маса.
- покладіть тісто не кілька хвилин під вологий рушник, а потім тонко розкачайте.
Тісто для піци має бути правильним — тонким і бездріжджовим, тоді закуска вийде такою, як потрібно. Використовуйте запропоновані інгредієнти: з ними тісто вийде еластичним, а також його можна дуже тонко розкачати.
читайте також: рецепт піци простий і швидкий