Куряче філе в клярі з сиром на сковороді: рецепт

8

куряче філе в клярі — відмінний варіант відбивних. Філе курки пісне, тому важливо приготувати його так, щоб зберегти соковитість і аромат продукту, домогтися хрусткої скоринки. Всі секретні лайфхаки представлені в статті.

Куряче філе в клярі: рецепт

Куряче філе — простий і ситний варіант м’ясної страви. Він відноситься до категорії дієтичних, в ньому мінімум жирів, зате багато корисного і легко засвоюваного білка.

Господині знають, що таке м’ясо може стати неапетитним, сухим, якщо його неправильно приготувати. Кращий спосіб приготування в цьому випадку-це курка в клярі. Ніжна і хрустка скоринка не допустить прямого термічного впливу на філе курки, збереже його соковитість.

Тому якщо шукаєте рецепти страв з курки, то цей найцікавіший і популярний. Щоб приготувати відбивні з курячого філе на 6 порцій, використовуйте такий набір продуктів:

  • куряче філе-600 г;
  • часник-4 зубчики;
  • базові та додаткові приправи: сіль, перець, орегано або базилік.

Кляр для курки приготуйте з:

  • курячих яєць — 3 шт.;
  • молока — 200 мл;
  • майонезу — 4 ст. Л.;
  • борошна — 1 склянки;
  • зелені (кріп) — невеликий пучок;
  • твердого сиру-250 г.

Для термічної обробки знадобиться рослинне масло.

Як приготувати куряче філе в клярі з сиром

Щоб приготувати курячі відбивні, слід вивчити технологію, яка дозволить створити надзвичайно смачна страва.

Досягніть успіху, зробивши такі дії:

  1. помийте філе і поріжте його уздовж так, щоб вийшли однакові шматочки.
  2. покладіть на обробну дошку харчову плівку. На ній розкладіть нарізані шматки філе. Зверху накрийте ще одним шматком плівки і відбийте.
  3. зніміть плівку, посоліть і поперчіть шматки, натріть подрібненим часником. Складіть в харчовий контейнер і поставте на 20 хвилин в холодильник, щоб курка добре промаринувалася.
  4. приготуйте суміш для хрусткої скоринки. Для цього важливо знати, як зробити кляр. Змішайте в глибокій ємності яйця, молоко, майонез, подрібнену зелень і борошно. Збийте все віночком. Суміш повинна нагадувати по консистенції млинцеве тісто.
  5. натріть на крупній тертці сир.

Щоб правильно посмажити відбивні з курячого філе, зробіть так:

  • налийте на розігріту сковороду 5 ст. Л. Рослинного масла;
  • умочіть в кляр кожну м’ясну заготовку з одного боку;
  • викладіть на сковороду і смажте на середньому вогні протягом 2-х хвилин;
  • за цей час викладіть зверху сир на кожну відбивну і полийте зверху кляром;
  • переверніть на іншу сторону і посмажте ще 2 хвилини.

Блюдо з апетитних і рум’яних курячих відбивних готове. Подавайте його з картопляним пюре або кашею. Якщо хочете додати родзинку страви, то до кожної порції покладіть четвертинку апельсина. Порекомендуйте гостям перед дегустацією відбивною полити її соком, вичавленим з апельсинової часточки.