Холодна закуска з баклажанів, що тануть у роті! рецепт швидкого приготування

5

дуже смачна закуска з маринованих баклажанів! просто неможливо зупиниться, така ніжна текстура! мариновані баклажани швидкого приготування з часником і зеленню, які готові вже через пару годин.

Оригінальна холодна закуска з баклажанів з кунжутом доповнить вашу скарбничку рецептів з овочів. Це швидкий і простий спосіб приготувати ще одну смачну і пікантну закуску з баклажан до вашого столу.

інгредієнти:

  • свіжі баклажани 3-4 шт.
  • червона цибуля 1 шт.
  • часник 2 часточки
  • вода 1 літр
  • сіль 1 ст. Л.
  • цукор 2-3 ч. Л.
  • кунжут 1-2 ст. Л.
  • соєвий соус за смаком
  • рослинна олія 100 мл
  • яблучний оцет 50 мл
  • кріп і петрушка за смаком

Мариновані баклажани швидкого приготування з часником і зеленню, рецепт з фото покроково

Підготуйте баклажани, плоди потрібно сполоснути і очистити частково від шкірки ножем овощечисткой. Хвостики видаляйте, нарізайте баклажани часточками чи кружечками, не надто тонко.

червону цибулину очищайте і нарізайте соломкою або кубиками.

у каструлі закип’ятіть літр води і додайте столову ложку солі. Опускайте баклажани в киплячу воду і проваріть овочі протягом 3-5 хвилин. Необхідно, щоб шматочки баклажан придбали м’яку структуру. Потім відкиньте баклажани на сито або друшляк, щоб вся рідина стікала. Перекладіть баклажани з чисту каструлю або миску і накрийте поки кришкою.

на рослинній олії обсмажте червону цибулю, додаючи сіль або соєвий соус і обов’язково щіпку цукру. До баклажанів відправте цибулю зі сковороди.

видавіть через ковганку часточки часнику і перемішайте з баклажанами.

на сухій сковороді злегка обсмажте жменю кунжуту, тоді аромат буде набагато яскравим, ніж у сирого. Додавайте кунжут до баклажанів. Сюди ж можна додати пластівці солодкого або гострого сухого перцю, свіжу зелень петрушки і кропу.

перемішайте акуратно двома ложками баклажани, додавайте яблучний оцет і ще трохи рослинного масла. Пробуйте на смак, можливо, варто додати соєвий соус і цукор для пікантності. У цьому рецепті можна імпровізувати і на свій смак доводити закуску. Накривайте кришкою і на 3-4 години прибирайте маринуватися баклажани в прохолодне місце. Кому не терпиться, можна вже подавати до столу ці баклажани.

мариновані баклажани з кунжутом можна вживати в якості холодної закуски, або доповнювати другі м’ясні страви, картопляне пюре.

як варіант, можна розкласти мариновані баклажани по чистим баночках і відправити в каструлю з водою для стерилізації (для банок 500 мл на 15 хвилин). Така консервація маринованих баклажан зберігається в погребі або прохолодною комори.

З повагою ельбі.