З трісочкою любові: рецепт оладок з цукіні з моцарелою

19

Ми попросили нашого постійного експерта і фуд-блогера вікторію петрову показати нам покроковий рецепт страви з цукіні, яке полюбить вся сім’я!

Девіз нашого експерта: “найсмачніша їжа таїть в собі маленький секрет – в неї кидають тріску любові”, тому ми не сумніваємося, що оладки з цукіні з сиром моцарелла сподобаються навіть самому вибагливому члену вашої маленької осередку суспільства!

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.;

  • Цукіні — або кабачок) – 1 шт.;

  • Сир моцарелла – 100 гр.;

  • Зелень (цибуля і кріп) — два невеликих пучка;

  • Яйце куряче — 1 шт.;

  • Чорний мелений перець — 1 щіпка;

  • Сіль — 1/3 ч. Л.;

  • Часник — 1 зубчик;

  • Борошно — 4-5 ст. Л.;

  • Оливкова або рослинне масло — для смаження;

  • Сметана або соусу цацики — для подачі.

Дивіться поетапний рецепт овочевих оладок в відео від кулінарного експерта:

Спосіб приготування:

  1. Готуємо продукти до приготування: промиваємо під теплою водою цукіні, моркву і зелень далі — просушуємо паперовим рушником.

  2. Натираємо на дрібній тертці моркву і цукіні, для більш ніжного смаку можна очистити кабачок від шкірки.

  3. Після натираємо сир моцарелла, але вже на крупній тертці, а також дрібно рубаємо пучки цибулі і кропу).

  4. Тепер приступаємо до замішування тіста: віджимаємо цукіні руками від зайвої рідини, додаємо натерту моркву, перетертий сир, дрібно посічену зелень, розбиваємо одне куряче яйце, всипаємо одну дрібку чорного меленого перцю і 1/3 чайної ложки солі (можна морської), вводимо пропущений через прес один зубчик часнику. Засипаємо отриману суміш борошном, далі-все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.

  5. Ми залишаємо тісто настоятися на 10 хвилин.

  6. Розігріваємо сковороду, вливаємо оливкову або рослинну олію, викладаємо столовою ложкою невелику кількість тіста.

  7. Далі обсмажуємо оладки на невеликому вогні по п’ять хвилин з кожного боку, до отримання апетитно-золотистої скоринки.

Woman.ru