Пиріг з халвою-встояти неможливо! швидкий і доступний рецепт

19

Пропоную додати в наше життя трохи кондитерської екзотики і приготувати пиріг з халвою. Я думаю, що таке ви, напевно, навіть і не пробували. Саме час ознайомитися з оригінальним рецептом.

Незвичайною випічкою!

Пиріг з халвою рецепт з фото крок за кроком в духовці

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-
  • кількість порцій– 6

Підготувати всі необхідні інгредієнти.

У миску висипати манну крупу і влити кефір.

Все перемішати і залишити для набухання на 40 хвилин.

В іншу миску просіяти борошно, какао-порошок і розпушувач.

Все перемішати віночком до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Яйця вбити в окрему миску і всипати цукор.

Суміш добре збити виделкою. Міксер не використовувати, так як він дає багато піни.

До набряклої манки додати яєчну масу і рослинне масло.

Все перемішати.

Всипати суху суміш.

Тісто остаточно вимішати.

Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити її бічною частиною форми, защелкнув замок. Змастити папір маслом, стінки форми нічим не змащувати, щоб тісто могло легко підніматися по стінках, а не ковзати по ним. Вилити тісто в форму і розрівняти його. Я використовую форму діаметром 20 см.

Халву натерти на тертці.

Покрити верх тесту шаром халви.

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 °с, і випікати пиріг близько 40 хвилин. Час випікання залежить від можливостей вашої духовки. Перевірити готовність пирога можна дерев’яною шпажкою або зубочисткою, проткнув виріб. Якщо вийнята шпажка (зубочистка) суха (без налиплого тіста), то бісквіт готовий.

Пиріг трохи остудити в формі, а потім відокремити його від стінок тонким ножем, розняти замок, зняти папір і викласти пиріг для охолодження на кулінарну сітку.

Остиглий пиріг з халвою і какао розрізати на порції.