Знаменитий шеф-кухар марко якетта навчить москвичів готувати італійські страви

76

Кулінарна студія culinaryon спільно з італійським шеф-кухарем марко якеттою запускає серію майстер-класів з приготування італійських страв. Разом з шеф-кухарями гості зможуть приготувати зелений тар-тар з трюфелем, тортелліні з соусом марімано, хрусткі баклажани nikkei, панакотту з кокосовим молоком і кінзою і багато іншого.

Кожен новий майстер-клас-немов подорож по італії і знайомство з традиціями цієї сонячної країни. Марко якетта пояснив, чим особливі його нові майстер-класи, і поділився секретами приготування своїх вишуканих страв.

– що вас надихнуло на створення нових майстер-класів?

— в першу чергу ми думали про те, які страви люди зможуть приготувати у себе вдома. Ми враховували асортимент продуктів, що надається на ринку москви, а також час, який людина витратить на створення кулінарного шедевра. Хотілося, щоб страви готувалися з доступних інгредієнтів і без особливих витрат.

– чи є в новому меню страви, які мають історичну цінність?

– насправді всі страви, які ми готуємо, мають історичну цінність. Наприклад, сеадас. Це незвичайний сардинський десерт. Начебто здається, що інгредієнти не поєднуються один з одним: сир пекоріно, апельсини і мед. Однак на ділі блюдо має дуже яскравий і специфічний смак. Приготувавши його, люди зможуть трохи дізнатися про традиції та культуру італії.

– яке блюдо, з тих, що ви готуєте тут, є найскладнішим?

— всі страви досить прості в приготуванні. Раніше ми пробували вводити і складні, але потім відмовилися від цієї ідеї. Навряд чи всі наші відвідувачі майстер-класів матимуть кулінарну освіту, а хотілося б, щоб людина змогла легко повторити рецепт в домашніх умовах.

До речі, в росії багато хто думає, що італійці їдять виключно піцу і пасту. Однак це не зовсім так. Паста-досить калорійний продукт. При цьому більшу частину калорій надає саме соус, з яким її їдять.

– чи можливо дотримуватися правильного харчування в італійській кухні і чи є страви для веганів?

— на наших майстер-класах можна приготувати низькокалорійні страви, які будуть такими ж смачними. Є і страви, які відмінно підійдуть веганам. Ті ж бургери можна приготувати за таким рецептом і з такими інгредієнтами, які зможуть догодити і людям, що дотримуються принципів правильного харчування, і тим, хто відносить себе до числа веганів.

Ознайомитися з розкладом майстер-класів марко якетти на вересень-жовтень і записатися на вподобаний можна на сайті кулінарної студії culinaryon.

попередня статтяОмлет здоровенний
наступна статтяКапуста білокачанна з журавлиною