Як готувати смажені зі сметаною гриби моховики
інгредієнти:
-
Перець чорний мелений-5 г
-
Сіль — 1 ч. Л.
-
Цибуля – 1 шт.
-
Сир твердий-50 г
-
Масло рослинне-5 ст. Л.
-
Оцет-1 ч. Л.
-
Сметана 15%-ї жирності-стакан
-
Борошно-2 ст. Л.
-
Гриби-0,5 кілограмів
Зовні ці гриби не так красиві, як білі або підберезники. У них світло-коричневі, трохи шорсткі капелюшки, часто покриті тріщинами, помаранчеві трубчасті пластини і такого ж кольору гладкі ніжки. Місце зрізу швидко синіє, що викликає у грибника сумніви в їх їстівності.
Але приготоване з них блюдо виходить ароматним, з насиченим смаком. Моховики не втратять колір при смаженні, будуть виглядати привабливо, якщо знати кілька секретів їх обробки.
Мариновані грибочки прикрасять святковий стіл взимку і урізноманітнюють сімейний обід. Щоб вони вийшли смачними і хрусткими, скористайтеся цим простим рецептом.
інгредієнти:
-
Моховики-1 кг;
-
Оцет-0,5 склянки;
-
Сіль — 1 ст. Л.;
-
Цукор-2 ст. Л.;
-
Лавровий лист – 2 шт.;
-
Перець чорний горошок – 10 шт.;
-
Кориця-2 г;
-
Гвоздика – 10 шт.;
-
Часник-1 зубчик.
Вибирайте тільки молоді і міцні моховики. Ретельно їх промийте, очистіть від бруду, розріжте на великі, приблизно однакові за розміром шматки і приступайте до приготування:
-
Залийте моховики окропом, додайте 1 ч.л. Оцту і трохи солі, варіть 5 хвилин, потім процідіть через друшляк і обполосніть холодною водою.
-
Всипте їх в каструлю з водою, доведіть до кипіння і дайте поваритися 20 хвилин, знімаючи піну, що утворилася, знову відкиньте на друшляк.
-
Для приготування маринаду в 1 літр води покладіть прянощі, дрібно нарізаний часник, сіль і цукор, варіть 5 хвилин, засипте гриби, дочекайтеся, поки суміш закипить, влийте оцет.
-
Розлийте готову заготовку по стерильним банкам, спочатку наповнивши їх грибами, а потім, долив маринадом до країв, закупорьте.
Коли заготовка охолоне, приберіть її в прохолодне місце і діставайте в міру необхідності. Перед подачею на стіл промийте моховики холодною водою, полийте соняшниковою олією і присипте зверху кільцями свіжої цибулі.
У моховиках велика концентрація вітамінів a і d, містяться ефірні масла і навіть необхідний для організму молібден. При будь-якому способі приготування гриби зберігають свої корисні властивості. Але їх не слід давати маленьким дітям і вживати в їжу особам, що страждають хронічними захворюваннями шлунка.
Альфія табермакова