Як готувати і скільки варити гриби моховики

19

Як готувати смажені зі сметаною гриби моховики

інгредієнти:

  • Перець чорний мелений-5 г

  • Сіль — 1 ч. Л.

  • Цибуля – 1 шт.

  • Сир твердий-50 г

  • Масло рослинне-5 ст. Л.

  • Оцет-1 ч. Л.

  • Сметана 15%-ї жирності-стакан

  • Борошно-2 ст. Л.

  • Гриби-0,5 кілограмів

Зовні ці гриби не так красиві, як білі або підберезники. У них світло-коричневі, трохи шорсткі капелюшки, часто покриті тріщинами, помаранчеві трубчасті пластини і такого ж кольору гладкі ніжки. Місце зрізу швидко синіє, що викликає у грибника сумніви в їх їстівності.

Але приготоване з них блюдо виходить ароматним, з насиченим смаком. Моховики не втратять колір при смаженні, будуть виглядати привабливо, якщо знати кілька секретів їх обробки.

Мариновані грибочки прикрасять святковий стіл взимку і урізноманітнюють сімейний обід. Щоб вони вийшли смачними і хрусткими, скористайтеся цим простим рецептом.

інгредієнти:

  • Моховики-1 кг;

  • Оцет-0,5 склянки;

  • Сіль — 1 ст. Л.;

  • Цукор-2 ст. Л.;

  • Лавровий лист – 2 шт.;

  • Перець чорний горошок – 10 шт.;

  • Кориця-2 г;

  • Гвоздика – 10 шт.;

  • Часник-1 зубчик.

Вибирайте тільки молоді і міцні моховики. Ретельно їх промийте, очистіть від бруду, розріжте на великі, приблизно однакові за розміром шматки і приступайте до приготування:

  1. Залийте моховики окропом, додайте 1 ч.л. Оцту і трохи солі, варіть 5 хвилин, потім процідіть через друшляк і обполосніть холодною водою.

  2. Всипте їх в каструлю з водою, доведіть до кипіння і дайте поваритися 20 хвилин, знімаючи піну, що утворилася, знову відкиньте на друшляк.

  3. Для приготування маринаду в 1 літр води покладіть прянощі, дрібно нарізаний часник, сіль і цукор, варіть 5 хвилин, засипте гриби, дочекайтеся, поки суміш закипить, влийте оцет.

  4. Розлийте готову заготовку по стерильним банкам, спочатку наповнивши їх грибами, а потім, долив маринадом до країв, закупорьте.

Коли заготовка охолоне, приберіть її в прохолодне місце і діставайте в міру необхідності. Перед подачею на стіл промийте моховики холодною водою, полийте соняшниковою олією і присипте зверху кільцями свіжої цибулі.

У моховиках велика концентрація вітамінів a і d, містяться ефірні масла і навіть необхідний для організму молібден. При будь-якому способі приготування гриби зберігають свої корисні властивості. Але їх не слід давати маленьким дітям і вживати в їжу особам, що страждають хронічними захворюваннями шлунка.

Альфія табермакова