Долма-блюдо, що складається з фаршу, загорнутого в виноградне листя. Долма широко поширена в кухнях народів закавказзя, балканського півострова, передньої і центральної азії. Кожна з національних кухонь має свої варіанти приготування долми.
Кулінарний блогер ніна посланиченко в новому відео поділилася з нами рецептом соковитої і ароматної долми, який точно варто спробувати повторити вдома. Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:
-
Виноградне листя — банка) – 720 мл;
-
Фарш (яловичина+свинина) – 800 гр;
-
Цибуля-2 шт;
-
Рис — 100 гр;
-
Кінза-невеликий пучок (можна трохи додати кріп, базилік, м’яту, використовуйте ті трави, що вам подобаються найбільше);
-
Сіль, перець.
Спосіб приготування:
-
У фарш (яловичину і свинину) додаємо подрібнену цибулю, нарізану зелень, промитий рис, сіль і чорний перець за бажанням.
-
Виноградне листя промиваємо, відрізаємо у кожного листочка держак. Рвані або не дуже красиві листочки викладаємо на дно каструлі.
-
На шорстку сторону виноградного листа викладаємо трохи фаршу, накриваємо боковинки листа, а потім скручуємо його, як показано на відео. Кожну долму укладаємо щільно один до одного в каструлю шарами. На відео вийшло 3 шари долми.
-
Тепер заливаємо водою так, щоб вона майже покривала долму. Поверх кладемо тарілку, щоб листочки не розгорнулися при варінні. Накриваємо кришкою і варимо близько години на невеликому вогні.
Готову страву подаємо зі сметаною з часником і зеленню — ідеальне поєднання!приємного апетиту!
Фото: getty images
Дар’я кирилова