Готуємо ароматну і соковиту долму

18

Долма-блюдо, що складається з фаршу, загорнутого в виноградне листя. Долма широко поширена в кухнях народів закавказзя, балканського півострова, передньої і центральної азії. Кожна з національних кухонь має свої варіанти приготування долми.

Кулінарний блогер ніна посланиченко в новому відео поділилася з нами рецептом соковитої і ароматної долми, який точно варто спробувати повторити вдома. Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Виноградне листя — банка) – 720 мл;

  • Фарш (яловичина+свинина) – 800 гр;

  • Цибуля-2 шт;

  • Рис — 100 гр;

  • Кінза-невеликий пучок (можна трохи додати кріп, базилік, м’яту, використовуйте ті трави, що вам подобаються найбільше);

  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. У фарш (яловичину і свинину) додаємо подрібнену цибулю, нарізану зелень, промитий рис, сіль і чорний перець за бажанням.

  2. Виноградне листя промиваємо, відрізаємо у кожного листочка держак. Рвані або не дуже красиві листочки викладаємо на дно каструлі.

  3. На шорстку сторону виноградного листа викладаємо трохи фаршу, накриваємо боковинки листа, а потім скручуємо його, як показано на відео. Кожну долму укладаємо щільно один до одного в каструлю шарами. На відео вийшло 3 шари долми.

  4. Тепер заливаємо водою так, щоб вона майже покривала долму. Поверх кладемо тарілку, щоб листочки не розгорнулися при варінні. Накриваємо кришкою і варимо близько години на невеликому вогні.

Готову страву подаємо зі сметаною з часником і зеленню — ідеальне поєднання!приємного апетиту!

Фото: getty images

Дар’я кирилова