Салат з маринованими опеньками-дуже смачні рецепти

20

мариновані опеньки не тільки смачні в якості закуски, але і незрівнянні в складі різних салатів. Гриби знайти не складно. Завзяті грибники обожнюють тихе полювання за ними в лісі, оскільки ростуть грибочки величезними сім’ями. Якщо знайшов, вважай, пощастило. Не пощастило в лісі, пройдіться по магазинах, на полицях баночки з консервованими опеньками стоять рівними рядами – повз не пройдеш. Прекрасно поєднуючись з великою кількістю овочів і продуктів, грибочки дають нам можливість для прояву фантазії. Мої рецепти лише допоможуть вам зорієнтуватися в різноманітті варіацій, і на їх основі втілити особисті ідеї.

Як правило, до складу салатів з консервованими грибами додається картопля, хоча зустрічаються простенькі, але цікаві і без нього. Частим гостем рецепта стає будь-якої м’ясний інгредієнт-курка, яловичина, шинка, ковбаса. До урочистого дня підберіть закуску, викладену шарами, такі салати зазвичай красиво прикрашені і не загубляться серед інших закусок. Додавайте до складу рецепта корейську моркву, мариновані або свіжі огірки, сир, помідори, кукурудзу, горошок, квасоля, яйця, перці.

Салат “веселі опеньки” з маринованими опеньками, шинкою, яйцями – простий рецепт

Закуска на швидку руку, неймовірно проста і смачна.

Візьміть:

  • картопля-0,5 кг.
  • мариновані опеньки-200 гр.
  • зелена цибуля – 30 гр.
  • кріп-20 гр.
  • часниковий зубчик.
  • соняшникова олія-3 столові ложки.
  • мелений перець, сіль.

Покроковий рецепт:

Відваріть картоплю, остудіть.

Очистіть, наріжте середніми кубиками.

Покришите пір’я зеленої цибулі, подрібніть зелень кропу.

Роздушіть пресом часточку часнику, додайте в миску із зеленню. Пролийте маслом.

Підсолити, поперчіть, ретельно перемішайте заправку.

Додайте в картоплю консервовані опеньки. Великі екземпляри раджу порізати, дрібниця залиште цілком.

З’єднайте з зеленою заправкою, старанно перемішайте і пригощайтеся.

Листковий салат з шинкою і маринованими опеньками

Листковий салат з найпопулярнішим набором інгредієнтів – шинкою, огірками, картоплею, майонезом.

Візьміть:

  • мариновані опеньки-200 гр.
  • шинка – 150 гр.
  • яйця-парочка.
  • відварну картоплю – 1 бульба
  • морквина – 1 шт.
  • мариновані огірки – 4 шт.
  • майонез – 200 гр.
  • кріп, сіль.

Оскільки салат листковий, розкладайте підготовлені інгредієнти в різні миски.покроковий рецепт:

Заздалегідь зваріть яйця, картоплю і моркву, остудіть, очистіть. Наріжте шинку довгими шматочками. Складіть в миску.

Аналогічно настругайте мариновані огірочки.

Потріть картоплю на тертці з великими осередками.

Подрібніть моркву так само, великою стружкою.

Яйця натріть на середній тертці.

Порубати гілочки кропу.

Збираємо салат. Викладіть підготовлені продукти шарами по черзі. Основу закуски зробіть з шинки, змащеної майонезом.

Зверху накрийте огіркової нарізкою плюс майонез.

Наступний шар зробіть з моркви.

Далі йде картопля, полита майонезним соусом.

Верх-яєчна крихта і знову майонез.

Прикрасьте салат кропом і опеньками.

Корейський салат з куркою, маринованими опеньками і свіжими огірками

Закуска по корейським мотивами, з пікантною заливкою. Вважаю його одним з найсмачніших салатів.

Беремо:

  • курячий стегенце – 2 шт.
  • мариновані гриби-200 гр.
  • свіжий огірок-парочка.
  • червона цибулина.
  • морквина.
  • червоний гострий чилі-стручок.

Для заправки:

  • винний оцет, білий-маленька ложка.
  • бальзамічний оцет-кілька крапель.
  • соєвий соус-маленька ложка.
  • оливкова олія-5 великих ложок.
  • зерниста гірчиця-велика ложка.
  • сіль-щіпка.

Як приготувати:

  1. наріжте моркву на тертці для корейських овочів.
  2. наріжте тонкими брусочками куряче м’ясо, обсмажте на сковорідці до готовності і красивою рум’яності.
  3. наріжте огірки соломкою. З стручка чилі видаліть насіння, покришите м’якоть якомога дрібніше.
  4. з’єднайте в загальному салатник підготовлені продукти, покладіть гриби.
  5. в окремій посудині змішайте всі компоненти, призначені для заправки, перераховані в складі рецепта. Гарненько розітріть.
  6. полийте інгредієнти соусом, перемішайте, дайте постояти чверть години і подавайте.

Чудовий святковий варіант улюбленого салату з красивою викладкою.

Салат з маринованими опеньками і корейською морквою (шарами)

Гостра закуска нікого не залишить байдужим, а готується дуже легко, під силу навіть початківцю кулінару. Салат для святкової подачі, робиться шарами.

Необхідно:

  • опеньки-350 гр.
  • готова морквина по-корейськи – 200 гр.
  • куряче філе-400 гр.
  • свіжий огірок – 3 шт.
  • майонез – за смаком.

Технологія приготування:

  1. зваріть курку, охолодіть. Потім обробити на невеликі шматочки.
  2. зробіть основу закуски, виклавши на плоске блюдо рівним шаром. Полийте соусом з майонезу.
  3. поріжте гриби (крім дрібних екземплярів), розкладіть поверх м’яса. Зробіть майонезну сіточку.
  4. поріжте огірки соломкою, зробіть наступний шар, политий соусом.
  5. злийте з готової корейської моркви маринад. Поріжте соломку, зробивши коротшою. Розкидайте поверх огірків.
  6. дайте салату настоятися не менше години, потім несіть на стіл.

Салат з маринованими опеньками, огірками з картоплею і помідорами

Зверніть увагу на дуже цікаву заправку з медовою гірчицею, запам’ятайте рецепт, він стане в нагоді для всіх картопляних салатів з маринованими грибами.

Знадобиться:

  • картопля-300 гр.
  • мариновані опеньки-150 гр.
  • часник-часточка.
  • цибулина.
  • мариновані огірки – 3 шт.
  • помідори черрі – 6 шт.
  • бальзамічний оцет-2 маленькі ложки.
  • сіль-щіпка.
  • сіль – ½ маленької ложки.
  • соняшникова олія-велика ложка.
  • чорний перець-щіпка.
  • кріп-кілька гілочок.

Для заправки:

  • гірчиця з медом-велика ложка.
  • лимонний сік-стільки ж.
  • оливкова олія – 2 великі ложки.
  • солодка паприка-щіпка.
  • сіль.

Сік лимона допустимо замінити 2 ложками огіркового маринаду. Не знайдете медової гірчиці, додайте в звичайну столову мед за смаком і розмішайте.

Як приготувати:

  1. заздалегідь зваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть. Наріжте часточками або кубиками.
  2. покришите цибулю півкільцями, залийте окропом. Додайте сіль з цукром, підлийте оцет. Через 15 хвилин злийте маринад, відкиньте, щоб рідина повністю стікала.
  3. дуже дрібно порубати часниковий зубчик. Розігрійте на сковорідці масло, киньте часникову крихту. Обсмажте на сильному вогні буквально хвилинку, потім видаліть.
  4. замість часнику викладіть порізану картоплю. Смажте до повної готовності і красивою рум’яності. Після охолодіть.
  5. складіть смажену картоплю, мариновані гриби і цибулю в салатник.
  6. подрібніть в крихту кріп, трохи присолите. Перетріть, щоб виділився сік.
  7. наріжте дрібними кубиками мариновані огірки. Разом з кропом відправте іншим компонентам.
  8. щоб зробити соус, змішайте в мисці гірчицю, масло, сік лимона. Заправте паприкою, цукром, міллю, старанно розітріть.
  9. заправте закуску, перемішайте. Прикрасьте черрі.

Смачний салат з маринованими опеньками і копченою куркою

Замініть варену курку копченої, і смак страви абсолютно зміниться. Перед вами варіант листкового салату для святкової подачі. Щоб закуска виглядала акуратно, пропоную при викладенні використовувати кулінарне кільце.

Буде потрібно:

  • гриби-400 гр.
  • копчена куряча грудка – 300 гр.
  • картопля-2 бульби.
  • яйця-4 шт.
  • зелена цибуля-кілька пір’я.
  • петрушка, кріп-кілька гілочок.
  • мелений перець, сіль.
  • майонезний соус.

Як зробити:

  1. напередодні приготування зваріть яйця і картоплю, щоб вони встигли охолонути.
  2. натріть картоплю на тертці з великими отворами, розподіліть по дну широкої плоскої тарілки. Нанесіть сітку з майонезу.
  3. покришите пір’я зеленої цибулі, розкидайте поверх картоплі. Намалюйте сітку.
  4. 6. Крупно натріть варені яйця, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом.

  5. щедро посипте рубаною зеленню, прикрасьте опеньками.
  6. дайте настоятися протягом 1-2 годиною, потім подавайте.

Салат з маринованими опеньками, квасолею

Незрівнянне поєднання червоної квасолі, копченого м’яса і грибів.

Знадобиться:

  • квасоля, консервована-200 гр.
  • копчена курка – 300 гр.
  • мариновані гриби-200 гр.
  • мариновані огірки – 3 шт.
  • майонез.

Приготування:

Відкрийте баночку з квасолею, злийте рідину, перекладіть вміст в салатник.

Подрібніть копчене м’ясо пропорційно квасолинам.

Поріжте грибочки, відправте в миску.

Залишилося порізати огірки, додати їх до решти інгредієнтів і заправити соусом з майонезу. Смачний салат готовий!

Святковий салат з маринованими опеньками, кукурудзою, сиром, помідорами і сухариками

Сухарики частенько кладуться в закуски, надаючи їм оригінальність і хрустку текстуру.

Інгредієнти:

  • опеньки-50 гр.
  • кукурудза, консервована-баночка.
  • сухарики-стандартний пакетик.
  • сир – 50 гр.
  • мариновані огірки-2 шт.
  • помідор.
  • зелена цибуля-за смаком.
  • майонез.

Приготування:

  1. перекладіть в салатницю гриби і кукурудзу, слив консервант з банок.
  2. наріжте соломкою огірки, помідори поділіть невеликими кубиками.
  3. натріть шматочок сиру великою стружкою.
  4. покришите пір’я цибулі, відправте в салатник до решти компонентів.
  5. залийте майонезом, акуратно перемішайте.
  6. безпосередньо перед подачею посипте блюдо сухариками і несіть частування на стіл.

Відео-рецепт: салат з перцем, горошком і опеньками

Наостанок порадую простим, але цікавим варіантом закуски. Назва вже розповіло про інгредієнти, що використовуються в ньому, залишилося тільки приготувати. Смачного, порожньо на вашому столі будуть тільки найсмачніші салати з маринованими опеньками.