мариновані опеньки не тільки смачні в якості закуски, але і незрівнянні в складі різних салатів. Гриби знайти не складно. Завзяті грибники обожнюють тихе полювання за ними в лісі, оскільки ростуть грибочки величезними сім’ями. Якщо знайшов, вважай, пощастило. Не пощастило в лісі, пройдіться по магазинах, на полицях баночки з консервованими опеньками стоять рівними рядами – повз не пройдеш. Прекрасно поєднуючись з великою кількістю овочів і продуктів, грибочки дають нам можливість для прояву фантазії. Мої рецепти лише допоможуть вам зорієнтуватися в різноманітті варіацій, і на їх основі втілити особисті ідеї.
Як правило, до складу салатів з консервованими грибами додається картопля, хоча зустрічаються простенькі, але цікаві і без нього. Частим гостем рецепта стає будь-якої м’ясний інгредієнт-курка, яловичина, шинка, ковбаса. До урочистого дня підберіть закуску, викладену шарами, такі салати зазвичай красиво прикрашені і не загубляться серед інших закусок. Додавайте до складу рецепта корейську моркву, мариновані або свіжі огірки, сир, помідори, кукурудзу, горошок, квасоля, яйця, перці.
Салат “веселі опеньки” з маринованими опеньками, шинкою, яйцями – простий рецепт
Закуска на швидку руку, неймовірно проста і смачна.
Візьміть:
- картопля-0,5 кг.
- мариновані опеньки-200 гр.
- зелена цибуля – 30 гр.
- кріп-20 гр.
- часниковий зубчик.
- соняшникова олія-3 столові ложки.
- мелений перець, сіль.
Покроковий рецепт:
Відваріть картоплю, остудіть.
Очистіть, наріжте середніми кубиками.
Покришите пір’я зеленої цибулі, подрібніть зелень кропу.
Роздушіть пресом часточку часнику, додайте в миску із зеленню. Пролийте маслом.
Підсолити, поперчіть, ретельно перемішайте заправку.
Додайте в картоплю консервовані опеньки. Великі екземпляри раджу порізати, дрібниця залиште цілком.
З’єднайте з зеленою заправкою, старанно перемішайте і пригощайтеся.
Листковий салат з шинкою і маринованими опеньками
Листковий салат з найпопулярнішим набором інгредієнтів – шинкою, огірками, картоплею, майонезом.
Візьміть:
- мариновані опеньки-200 гр.
- шинка – 150 гр.
- яйця-парочка.
- відварну картоплю – 1 бульба
- морквина – 1 шт.
- мариновані огірки – 4 шт.
- майонез – 200 гр.
- кріп, сіль.
Оскільки салат листковий, розкладайте підготовлені інгредієнти в різні миски.покроковий рецепт:
Заздалегідь зваріть яйця, картоплю і моркву, остудіть, очистіть. Наріжте шинку довгими шматочками. Складіть в миску.
Аналогічно настругайте мариновані огірочки.
Потріть картоплю на тертці з великими осередками.
Подрібніть моркву так само, великою стружкою.
Яйця натріть на середній тертці.
Порубати гілочки кропу.
Збираємо салат. Викладіть підготовлені продукти шарами по черзі. Основу закуски зробіть з шинки, змащеної майонезом.
Зверху накрийте огіркової нарізкою плюс майонез.
Наступний шар зробіть з моркви.
Далі йде картопля, полита майонезним соусом.
Верх-яєчна крихта і знову майонез.
Прикрасьте салат кропом і опеньками.
Корейський салат з куркою, маринованими опеньками і свіжими огірками
Закуска по корейським мотивами, з пікантною заливкою. Вважаю його одним з найсмачніших салатів.
Беремо:
- курячий стегенце – 2 шт.
- мариновані гриби-200 гр.
- свіжий огірок-парочка.
- червона цибулина.
- морквина.
- червоний гострий чилі-стручок.
Для заправки:
- винний оцет, білий-маленька ложка.
- бальзамічний оцет-кілька крапель.
- соєвий соус-маленька ложка.
- оливкова олія-5 великих ложок.
- зерниста гірчиця-велика ложка.
- сіль-щіпка.
Як приготувати:
- наріжте моркву на тертці для корейських овочів.
- наріжте тонкими брусочками куряче м’ясо, обсмажте на сковорідці до готовності і красивою рум’яності.
- наріжте огірки соломкою. З стручка чилі видаліть насіння, покришите м’якоть якомога дрібніше.
- з’єднайте в загальному салатник підготовлені продукти, покладіть гриби.
- в окремій посудині змішайте всі компоненти, призначені для заправки, перераховані в складі рецепта. Гарненько розітріть.
- полийте інгредієнти соусом, перемішайте, дайте постояти чверть години і подавайте.
Чудовий святковий варіант улюбленого салату з красивою викладкою.
Салат з маринованими опеньками і корейською морквою (шарами)
Гостра закуска нікого не залишить байдужим, а готується дуже легко, під силу навіть початківцю кулінару. Салат для святкової подачі, робиться шарами.
Необхідно:
- опеньки-350 гр.
- готова морквина по-корейськи – 200 гр.
- куряче філе-400 гр.
- свіжий огірок – 3 шт.
- майонез – за смаком.
Технологія приготування:
- зваріть курку, охолодіть. Потім обробити на невеликі шматочки.
- зробіть основу закуски, виклавши на плоске блюдо рівним шаром. Полийте соусом з майонезу.
- поріжте гриби (крім дрібних екземплярів), розкладіть поверх м’яса. Зробіть майонезну сіточку.
- поріжте огірки соломкою, зробіть наступний шар, политий соусом.
- злийте з готової корейської моркви маринад. Поріжте соломку, зробивши коротшою. Розкидайте поверх огірків.
- дайте салату настоятися не менше години, потім несіть на стіл.
Салат з маринованими опеньками, огірками з картоплею і помідорами
Зверніть увагу на дуже цікаву заправку з медовою гірчицею, запам’ятайте рецепт, він стане в нагоді для всіх картопляних салатів з маринованими грибами.
Знадобиться:
- картопля-300 гр.
- мариновані опеньки-150 гр.
- часник-часточка.
- цибулина.
- мариновані огірки – 3 шт.
- помідори черрі – 6 шт.
- бальзамічний оцет-2 маленькі ложки.
- сіль-щіпка.
- сіль – ½ маленької ложки.
- соняшникова олія-велика ложка.
- чорний перець-щіпка.
- кріп-кілька гілочок.
Для заправки:
- гірчиця з медом-велика ложка.
- лимонний сік-стільки ж.
- оливкова олія – 2 великі ложки.
- солодка паприка-щіпка.
- сіль.
Сік лимона допустимо замінити 2 ложками огіркового маринаду. Не знайдете медової гірчиці, додайте в звичайну столову мед за смаком і розмішайте.
Як приготувати:
- заздалегідь зваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть. Наріжте часточками або кубиками.
- покришите цибулю півкільцями, залийте окропом. Додайте сіль з цукром, підлийте оцет. Через 15 хвилин злийте маринад, відкиньте, щоб рідина повністю стікала.
- дуже дрібно порубати часниковий зубчик. Розігрійте на сковорідці масло, киньте часникову крихту. Обсмажте на сильному вогні буквально хвилинку, потім видаліть.
- замість часнику викладіть порізану картоплю. Смажте до повної готовності і красивою рум’яності. Після охолодіть.
- складіть смажену картоплю, мариновані гриби і цибулю в салатник.
- подрібніть в крихту кріп, трохи присолите. Перетріть, щоб виділився сік.
- наріжте дрібними кубиками мариновані огірки. Разом з кропом відправте іншим компонентам.
- щоб зробити соус, змішайте в мисці гірчицю, масло, сік лимона. Заправте паприкою, цукром, міллю, старанно розітріть.
- заправте закуску, перемішайте. Прикрасьте черрі.
Смачний салат з маринованими опеньками і копченою куркою
Замініть варену курку копченої, і смак страви абсолютно зміниться. Перед вами варіант листкового салату для святкової подачі. Щоб закуска виглядала акуратно, пропоную при викладенні використовувати кулінарне кільце.
Буде потрібно:
- гриби-400 гр.
- копчена куряча грудка – 300 гр.
- картопля-2 бульби.
- яйця-4 шт.
- зелена цибуля-кілька пір’я.
- петрушка, кріп-кілька гілочок.
- мелений перець, сіль.
- майонезний соус.
Як зробити:
- напередодні приготування зваріть яйця і картоплю, щоб вони встигли охолонути.
- натріть картоплю на тертці з великими отворами, розподіліть по дну широкої плоскої тарілки. Нанесіть сітку з майонезу.
- покришите пір’я зеленої цибулі, розкидайте поверх картоплі. Намалюйте сітку.
- щедро посипте рубаною зеленню, прикрасьте опеньками.
- дайте настоятися протягом 1-2 годиною, потім подавайте.
6. Крупно натріть варені яйця, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
Салат з маринованими опеньками, квасолею
Незрівнянне поєднання червоної квасолі, копченого м’яса і грибів.
Знадобиться:
- квасоля, консервована-200 гр.
- копчена курка – 300 гр.
- мариновані гриби-200 гр.
- мариновані огірки – 3 шт.
- майонез.
Приготування:
Відкрийте баночку з квасолею, злийте рідину, перекладіть вміст в салатник.
Подрібніть копчене м’ясо пропорційно квасолинам.
Поріжте грибочки, відправте в миску.
Залишилося порізати огірки, додати їх до решти інгредієнтів і заправити соусом з майонезу. Смачний салат готовий!
Святковий салат з маринованими опеньками, кукурудзою, сиром, помідорами і сухариками
Сухарики частенько кладуться в закуски, надаючи їм оригінальність і хрустку текстуру.
Інгредієнти:
- опеньки-50 гр.
- кукурудза, консервована-баночка.
- сухарики-стандартний пакетик.
- сир – 50 гр.
- мариновані огірки-2 шт.
- помідор.
- зелена цибуля-за смаком.
- майонез.
Приготування:
- перекладіть в салатницю гриби і кукурудзу, слив консервант з банок.
- наріжте соломкою огірки, помідори поділіть невеликими кубиками.
- натріть шматочок сиру великою стружкою.
- покришите пір’я цибулі, відправте в салатник до решти компонентів.
- залийте майонезом, акуратно перемішайте.
- безпосередньо перед подачею посипте блюдо сухариками і несіть частування на стіл.
Відео-рецепт: салат з перцем, горошком і опеньками
Наостанок порадую простим, але цікавим варіантом закуски. Назва вже розповіло про інгредієнти, що використовуються в ньому, залишилося тільки приготувати. Смачного, порожньо на вашому столі будуть тільки найсмачніші салати з маринованими опеньками.