Пишні булочки на кефірі-повітряні і ніжні

71

Хочете вранці мати на столі булочки, у яких апетитний аромат, смачна хрустка скоринка і ніжна середина? вони дуже виручать вас на роботі під час перерви і вашої дитини, який пішов на заняття в школу.

Готуються такі кефірні булочки тільки 40 хв. Чому так швидко? просто тісто треба замішати, не використовуючи дріжджі. Здобне частування – на кефірі. Тому його не треба довго замішувати і потім прибирати на расстойку.

Вибирайте свій варіант: чи то солодкий, чи то нейтральний. Готуючи несолодкі булочки, не кладіть в тісто цукрового піску, цукрової пудри і ванілі. А якщо ви ще й не любитель робити особливу формовку, то просто печіть вироби, взявши класичну круглу форму для випікання.

Ну, а інші можуть записати собі на пам’ять оригінальний спосіб формування, після чого булочки мають шарувату структуру, а самі – просто повітряні і зі шаруватою структурою.

У цьому випадку вам потрібно буде купити для замісу тіста білу пшеничне борошно (сорт-вищий) і кефір, у якого жирність 2,5 відсотка.

Масло вершкове допустимо замінити якісним маргарином. Хто бажає, може покласти в тісто ванілі, какао-порошку, цедри. І ще присипати випечені булочки, взявши цукрову пудру, насіння або горіхи.

Список продуктів дано на 6 персон.

продукти

  • борошна-330 гр
  • вершкового масла-70 гр
  • кефіру-100 мілілітрів
  • ваніліну – не більше, ніж на вістрі ножа
  • 1 жовток (на змазування)
  • цукор 30 гр. – для тіста і 18 гр. – на просипання
  • розпушувача-6 гр
  • пудри (цукрової) – 8 гр
  • солі-3 гр

Як приготувати пишні булочки на кефірі

У вигляді невеликих шматочків наріжте масло (сливочн.), розтопіть його в свч-печі (або влаштувавши водяну баню). Додайте сіль і цукор.

Влийте 100 мл кефіру (кімнатної температури). Насипте розпушувача. Введіть борошно. Замісіть тісто м’яким, ніжним, злегка липким.

Розділіть всю масу на 6 шматків, округліть кожен. Дошку треба присипати невеликою кількістю борошна. Кожну частинку тіста розкачайте у вигляді овальної коржі (довжина приблизно 15 сантиметрів).

Візьміть спеціальний ніж і зробіть такі ж надрізи, які бачите на знімку.

Потім треба трошки цукру насипати на цей коржик.

Надайте їй вид джгута. Тепер з’єднайте разом кінчики джгута. Таким же чином сформуйте інші булочки.

Змастіть кожну жовтком і покладіть на дно дека (він заздалегідь застелений спеціальним папером). Час випікання булочок – не більше 25-ти хвилин. Температура в печі – 200 град.

Дайте готовим булочкам охолонути.

Перенесіть все на велику, красиву тарілку і зверху насипте цукрову пудру. Хорошим доповненням може служити чай-чорний, зелений. Або молоко (холодне).

Їжте солодкі, повітряні булочки із задоволенням!

Смачного!

попередня статтяОсіння подушка гачком. Майстер-клас
наступна статтяДомашні рецепти масок для волосся