Бабка нягре — це зачаровує молдавський десерт, який нікого не залишить байдужим

20

Чули коли-небудь про десерт бабка нягре? якщо хочете спробувати незвичайний пружний бісквіт, який набуває насичений шоколадний відтінок, вперед на кухню!

продукти

  • 10 яєць
  • 300 грам борошна
  • 300 грам цукру
  • 1 ст. Ложка соди
  • 200 мл рослинного масла
  • 300 мл кефіру
  • 500 мл молока
  • 2 ст. Ложки горілки

Як приготувати десерт бабка нягре

10 яєць збийте в міцну піну міксером.

До 300 грамам просіяного борошна додайте 300 грам цукру і 1 столову ложку соди.

До суміші додайте 20 мл рослинного рафінованого масла і перемішайте до однорідності.

Додайте 300 мл кефіру, знову перемішайте.

До суміші додайте 500 мл молока, перемішайте.

Додайте дві столові ложки горілки.

помішуючи ложкою, введіть збиті яйця.

Для випічки використовуйте товстостінну посуд, яка рясно змащується вершковим маслом.

Перелийте тісто у форму, накрийте кришкою.

Випікайте в духовці 1,5 години при температурі 200 градусів.

Потім зменшіть температуру до 100 градусів і залиште в духовці ще на 1,5 години.

вимкніть духовку і залиште десерт всередині мінімум на півгодини.

Охолодіть повністю і залиште в холодильнику на добу.

Наріжте на порційні шматочки і подавайте.

Приємного апетиту!