Коржі використовуються, мабуть, в кожній світовій кухні. Зробіть турецький варіант, який припаде до смаку всім.
продукти
- борошно — 280 г
- дріжджі сухі — 5 г
- цукор — 1 ст. Л.
- сіль — 1 ч. Л.
- оливкова олія-3 ст. Л.
- вода-130 мл
Начинка
- помідор-1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- перець солодкий жовтий-1/2 шт.
- перець солодкий червоний-1/2 шт.
- перець гострий — 1 шт.
- фарш — 250 г
- томатна паста — 1 ст. Л.
- часник — 2 зубчики
- сіль — 1 ч. Л.
- перець — 1/4 ч. Л.
- паприка — 1 ч. Л.
- цибуля зелена — 1/2 пучка
- петрушка і кріп — 1/2 пучка
Як приготувати турецьку корж
У глибокій мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль і цукор.
Додайте оливкову олію, воду. Перекладіть на стіл.
Доведіть тісто до еластичного стану.
Перекладіть в чашку, накрийте рушником і дайте настоятися в теплому місці протягом півгодини.
У блендері змішайте помідори, цибулю, три види перців.
Додайте отриману суміш до фаршу, разом з томатною пастою, часником, сіллю, перцем, паприкою і зеленню.
Ретельно перемішайте.
Присипте стіл і качалку борошном. Розріжте тісто на невеликі шматочки.
Розкачайте кожен шматочок в тонкий корж.
Викладіть коржі на деко, застелене пергаментом.
Тонким шаром розподіліть начинку.
Випікайте при температурі 230 градусів протягом 8-12 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте.
Приємного апетиту!