Простий суп з червоної сочевиці

64

Сьогодні я до вас з потаємним рецептом супчика

Це, мабуть, єдиний суп, який без умовлянь їсть моя старша дитина.. Я і сама люблю цей рецепт і часто використовую за основу. Можна додати нових інгредієнтів і надати новий смак – копченості, морепродукти, просто томати і тд. Однак найчастіше я готую саме цей-найпростіший варіант з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Наочне відео в закрепі. Текст нижче.знадобиться: сочевиця червона (1 велика склянка, приблизно 250-300 гр)часник зубчик – 5 штукморковь – 1 штлук – 1 штмасло для зажаркіперець чорний мелений, свіжий кріп – за вкусувода – 2-2.5 літра. Поясню чому – я кладу сочевицю в каструлю і доливаю до неї воду до позначки 2.5 літра. Виходить приблизно 2 літри наливаю. У процесі готування, поки збираю пінку, вода природно випаровується, і я зазвичай додаю ще трохи до тієї ж позначки. Це робити не обов’язково, але тоді супчик вийде трохи густіше, ніж у мене на відео.

Процес приготування: сочевицю промити кілька разів, залити водою і залишити на пару годин.

Потім покласти сочевицю в каструлю, залити до рівня позначки в 2.5 літра (приблизно 2 літри води знадобитися), і поставити на вогонь. Зняти пінку і закинути зубчики часнику. Відразу ж додати сіль, перець. Поки боби киплять, робимо зажарку з цибулі і моркви (точніше пасеруємо на повільному вогні).

Приблизно через годину кипіння до сочевиці відправляю зажарку овочеву. Ще хвилин 10 кипить все разом на вогні (середньому) і додаємо мелконарезанний кріп, прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15.

В принципі суп готовий до вживання, але мої діти люблять однорідне, тому я пюрирую його занурювальним блендером. Подаю з грінками тостамисухарямисушеным лавашем.

Супчик відразу після приготування ріденький, але буквально через півгодини він злегка загусне (якраз і охолоне трохи). А на наступний день буде ще трохи густіше. Але це не суп пюре, це просто злегка густий суп.

Мої діти його люблять. Часник надає дуже смачненький аромат і інших спецій навіть і не потрібно.!!! але, як вже писала, якщо хочете поекспериментувати, то цей варіант – ідеальна основа. До нього можна додавати нові інгредієнти (копченості, томати, оливки, болгарський, морепродукти і т.д.), а так само додаючи або зменшуючи кількість води можна приготувати просто рідкий суп або суп пюре густий.

попередня статтяКсенія собчак і її знамениті чоловіки
наступна статтяГюго, ейфель, моне та інші великі люди французького мистецтва