Тушкована капуста. 15 рецептів смачної, ароматної, ніжної капусти від сибмам

61

Кулінарна книга. Рецепти ” овочеві страви

Рецептів приготування тушкованої капусти дуже багато. Вона може стати відмінним гарніром до м’яса. А може бути подана як самостійне блюдо, з різними добавками але в будь-якому випадку це буде ароматно і смачно!

  • капуста, тушкована в мультиварці-скороварці від міраж
  • тушкована капуста з м’ясом в мультиварці від яг@дк@
  • тушкована капуста від губастік
  • тушкована капуста з квасолею від over
  • тушкована капуста з гусаком від анна семенович
  • тушкована капута від аленуѕһка
  • тушкована капуста з м’ясом від *мила*
  • тушкована капуста від mamkiii
  • тушкована капуста з м’ясом від людмила олександрівна
  • тушкована капуста з рисом від klyaksa1000
  • тушкована капуста від тетяна мама дениски
  • тушкована квашена капуста з бараниною в мультиварці від e_z
  • тушкована капуста з фаршем від черокі
  • тушкована капуста від snoepje
  • тушкована капуста з курячими шлунками від mandarinka

Капуста, тушкована в мультиварці-скороварці від міраж

у мене сьогодні рецепт простий. Низькокалорійний досить. І супершвидкий.

Не пишу пропорції, тому що виходжу з того, кому як більше подобається. Мені подобається досить велика кількість цибулі і моркви.капусту мою, ріжу шашками невеликими.лук чищу, ріжу не сильно дрібними кубиками. Все одно він потім не відчувається. Ні візуально, ні на смак.морквину тру на крупній тертці.помідори у мене заморожені, вже нарізані. Беру за смаком, але не дуже багато, щоб не було кислувато.на дно ємності мультиварки-скороварки наливаю трохи рослинного масла. Включаю (без кришки) на будь-який режим. Злегка обсмажую спочатку цибулю, потім моркву. Потім кладу туди помідори і тримаю, помішуючи, до випаровування рідини. Потім туди капусту. Зазвичай просто солю, перемішую. Але зараз мама у нас живе. Вона любить овочеву заправку, яку я для неї готувала в зиму. Тому поклала ложку заправки. Вона з великою кількістю зелені. Солити не треба, так як заправка дуже солона. Перемішала, закрила кришку і включила на 4 хвилини в режимі “рис, курка”. Підозрюю, можна будь-який режим включити.капуста під час приготування дає сік. Тому нічого не пригорає. І зайвої рідини виходить не так вже й багато (помідори я випарувала, а додатково воду не підливала).можна туди до закладки капусти ще додавати сосиски, фарш, сардельки, ковбасу.

Тушкована капуста з м’ясом в мультиварці від яг@дк@

  • м’ясо
  • ріпчаста цибуля
  • морква
  • болгарський перець
  • капуста білокачанна
  • солодкий мелений перець
  • сіль, перець мелений за смаком
  • спеції за смаком

Обсмажую м’ясо, потім додаю цибулю. Додаю моркву і болгарський перець. Тушу разом. Потім додаю капусту, потім додаю сіль, спеції і солодкий червоний мелений перець. У підсумку виходить смачна капусточка.

Тушкована капуста від губастік

  • капуста білокачанна
  • солодкий перець
  • помідор
  • гарбуз
  • цукіні
  • оливкова олія
  • кетчуп або томатна паста
  • щіпка цукру
  • сіль, перець за смаком

Ріжемо капусту, закидаємо її в вок або глибоку сковорідку, заливаємо трохи водички і тушкуємо 10 хвилин. Якщо залишається багато води, зливаємо її, але трошки залишаємо. Потім додаємо нарізані невеликими кубиками (1-2 см.) перчик, гарбуз, помідор і цукіні (можна кидати будь-які різнокольорові овочі, які є в наявності), чим різнобарвніше, тим апетитніше. Тушкуємо з оливковою олією ще 5-7 хвилинок. Додаємо трохи кетчупу або томатної пасти, щіпку цукру, солимо, як звикли, і кидаємо петрушку-кріп-червоний перець. Млоїмо все це місиво ще 5 – 10 хвилин, помішуючи. Виходить дуже приємна, кисло-солодка і яскрава капустка.

Тушкована капуста з квасолею від over

У мене тушкована капуста з квасолею, аджикою і часником.зварила квасолю.у маслі пережарила цибулю, потім туди морквину, потім аджику і томатну пасту.не люблю, коли багато соку дає капуста, випаровуєш його, випаровуєш… Тому додала в пережарку чайну ложку борошна, але сьогодні капуста якась не соковита була, довелося навіть водички підлити, тобто борошно зайвою виявилася.засипала туди капусту (свіжу), ще було 2 зелених болгарських перцю, їх туди ж, посолила, додала трохи цукру, перемішала.потім, як уже писала, додала водички, і гасила 30 хвилин.додала квасолю, прогріла, потім поклала дрібно порізаний часник і зняла з вогню.

Тушкована капуста з гусаком від анна семенович

  • капуста білокачанна
  • капуста квашена
  • гусак
  • сіль, перець за смаком

Роблю все на око, але завжди, якщо тушу з гусаком, то додаю ще квашену капусту, так мені здається смачніше. Загалом, гусак, капуста квашена + капуста свіжа , сіль, перець за смаком.

Тушкована капута від аленуѕһка

Відварюю м’ясо в невеликій кількості води. У нашій родині люблять з куркою або свининою. Сьогодні домашня курочка.додаю капусту свіжу і капусту квашену в рівних пропорціях, туди ж сіль, чорний перець і лаврушку. Тушу до готовності.у сковороді обсмажую цибулю і терту моркву. Заправляю капусту.а з чорносливом ми теж тушкуємо, коли мяско-свининка. За тим же рецептом, тільки квашеної капусти додаємо більше, ніж свіжої (або з однієї тільки квашеної). І, відповідно додаємо кислий чорнослив, різаний шматочками. Називаємо це блюдо”бігус”.

Тушкована капуста з м’ясом від * мила*

  • м’ясо
  • капуста білокачанна
  • цибуля ріпчаста
  • морква
  • рослинна олія
  • томатна паста
  • сіль за смаком

Тушу з м’ясом, так як мужики вдома.

Ріжу цибулю і обсмажую до золотистого кольору, додаю м’ясо, порізане кубиками, обсмажую хвилин 5 – 10, додаю терту моркву, гарячої води і тушу хвилин 20 – 30, потім додаю квашену капустку, все це гаситься близько години, додаю свіжої капустки, дрібно посіченої, томатної пасти, солю і тушу ще хвилин 30, до готовності.все просто і смачно.

Тушкована капуста від mamkiii

Взагалі – то не люблю тушковану капусту , так само, як борщ, щі, голубці і т.п. Тому, може, мій спосіб підійде таким же “не любителям”.обсмажую / топлю трохи грудинки для аромату копченого.до неї сосиски (віденські любимо від тп), 2 – 3 зубчики часнику, половинка гострого перчика (у мене консервований запечений), томатну пасту, або, як у мене, домашній “кетчуп”. Ну і капуста: додаю в два прийоми, з перервою в 3 – 4 хвилини.через 3 хвилини після другої добавки прибираю з плити.капуста залишається хрусткою трохи. Можна сказати, гарячий салат виходить.

Тушкована капуста з м’ясом від людмила олександрівна

  • м’ясо капуста квашена
  • ріпчаста цибуля
  • морква
  • лавровий лист
  • рослинна олія

М’ясо ріжу кубиками, злегка обсмажую, потім додаю квашену капусту, трохи цибулі і моркви, лавровий лист і тушу до готовності, хвилин 40 – 50.

Тушкована капуста з рисом від klyaksa1000

  • м’ясо
  • капуста білокачанна
  • цибуля ріпчаста
  • лавровий лист
  • сіль, перець за смаком
  • спеції за смаком

Я капусту тушу з м’ясом і додаю відварений рис.капуста, цибуля, морква, перець болгарський, зі спецій – лавровий лист, перець горошком і сіль; рис люблю довгозерний.ще свіжим кропом посипала, якось по-весняному вийшло.

Тушкована капуста від тетяна мама дениски

  • капуста білокачанна
  • цибуля ріпчаста
  • морква
  • олія рослинна
  • солоні помідори
  • майонез
  • кріп

Я капусточку тушу за принципом “швидко і просто”. Трохи посмажила цибулька, потім додала морквину, ще трохи посмажила і потім капусточку. Посмажила хвилин 5. Додала дрібно розчавлених солоних помідорів без шкірки, трохи ще посмажила і в кінці додала 2 ложки майонезу, і посипала кропом. Все!

Тушкована квашена капуста з бараниною в мультиварці від e_z

  • квашена капуста
  • баранячі реберця
  • перець болгарський
  • помідорка
  • цибуля
  • цукор
  • сіль, перц, травички за смаком

Тушкована капуста з фаршем від черокі

В цей раз я зробила капусту з фаршем, т.к. Фарш завжди є в морозилці, і це швидко і смачно, варіант на швидку руку. Процес приготування півгодини займає.склад: капуста, цибуля, морква, фарш яловичина-свинина, червоний перець болгарський, часник, масло рослинне, кріп і петрушка свіжі, коріандр, базилік, якщо є свіжі помідори, із задоволенням додам, але в цей раз їх не виявилося.процес: обсмажую різану цибулю з натертою на крупній тертці морквою, потім додаю фарш і різаний дрібними кубиками абоСмужками болгарський червоний перець, солю, ще обсмажую маленько, потім додаю мелені спеції, воду, капусту, зелень, все це перемішується і на невеликому вогні гаситься. Хвилин за 10 до кінця додаю дрібно порізаний часник і лавровий лист.замість фаршу відмінно йде куряче філе невеликими шматочками, його трохи мариную в соєвому соусі.тушу зазвичай в товстому сотейнику з керамічним покриттям, не втрималася написати про це – таке диво ці сковорідки з керамікою! вже другий рік млію від щастя.нічого особливого, але смачно… Дуже люблю поєднання капусти, болгарського перцю і коріандру, ну, і щоб м’ясом пахло.

Тушкована капуста від snoepje

на 2 порції:

  • 1/4 вилка капусти
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст. Л. Рослинного масла
  • 1 ст. Л. Вершкового мала холодного
  • сіль, перець чорний мелений
  • вода

Розжарити глибоку каструльку, вилити рослинне масло, викласти крупно нарізану цибулю, злегка підсмажити, викласти капусту, на великому вогні помішувати часто протягом хвилини, потім включити найменшу температуру, додати водички пару ложок, і томити хвилин 35-40. Поперчити, посолити і відразу відключити, додати вершкове масло, швидко-швидко розмішати і відразу подавати на стіл.

Тушкована капуста з курячими шлунками від mandarinka

  • курячі шлунки-близько 0,5 кг
  • капуста білокачанна-0,5 середнього качана
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква-1 середня
  • томатна паста – 1-2 ст. Л.
  • рослинна мало
  • сіль, перець за смаком

Обсмажити на рослинній олії дрібно нарізану цибулю, додати курячі шлунки. Посолити, поперчити, додати терту на шинковке морква, шинкованную капусту, томатну пасту. Гасити до готовності. Перший раз готувала саме з курячими шлунками, дуже сподобалося!

Показувати спочатку старі

тетяна191 (15/01/2014)

Все, здавалося б, просто, але у кожного автора є своя, цікава, “родзинка”. Вітаю і дещо візьму на замітку. Спасибі!

попередня статтяВиди кімнатних рослин
наступна статтяПереварити молодість: хто подурнів раніше-зіркові вегетаріанки або м’ясоїдки?