Качка з яблуками, запечена в духовці-8 рецептів в домашніх умовах цілком, шматочками

26

вгадайте, яке м’ясо ідеально поєднується з фруктами при запіканні в духовці? правильно, качка! недарма на царських столах фарширована яблуками качка займала центральне місце. Птах, запечена цілком, завжди привертає до себе увагу. Секрет в тому, що всередину тушки закладаються фрукти, що віддають при запіканні сік. М’ясо вбирає його і стає чудово соковитим і ніжним.

Багато господинь не обмежуються одними яблуками. Додають чорнослив, апельсини, картоплю, капусту, рис, гречку. Для свята запікають птицю цілком, в будні готують шматочками, змінюють приправи для маринаду. І завжди виходить приголомшливо смачно!

Важливе питання, що хвилює більшість господинь: скільки за часом запікати качку цілою тушкою в духовці? зважте птицю, і ви зможете порахувати самостійно. На кожен 1 кілограм ваги потрібно 30 хвилин запікання. Помножте, потім додайте ще півгодини.

Качка з яблуками в духовці – класичний простий рецепт в рукаві

У даному рецепті ми обмежимося яблуками, але щоб надати особливий шарм страві і оригінальність, додамо горіхи і родзинки.

Знадобиться:

  • качка-2 кг.
  • яблука (кислі сорти) – 4-5 шт.
  • волоські горіхи (ядра) – 50 гр.
  • родзинки – 50 гр.
  • кориця-маленька ложка.
  • імбирний корінь, тертий – 2 маленькі ложки.
  • часник-2 часточки.
  • лимонний сік – 2 великі ложки.
  • соняшникова олія-стільки ж.
  • чорний перець, сіль – по маленькій ложці.

Як запекти:

  1. уважно огляньте птицю, вищипліть, підпаліть, де необхідно, поскоблите, ретельно промийте. Гарненько просушіть за допомогою паперового рушника всередині і зовні.
  2. видаліть залозу, зайвий жир всередині, відріжте кінчики крил.
  3. роздушіть пресом часникові часточки. На дрібній тертці натріть імбирний корінь. Додайте сік лимона, масло, перець, сіль. Розітріть суміш в єдину масу.
  4. натріть качку з усіх боків, залиште на 10 хвилин, щоб суміш встигла вбратися.
  5. наріжте яблука часточками. Порубати ножем ядра горіхів, відправте до фруктів разом з родзинками. Посипте корицею, розмішайте.
  6. фаршируйте черевце качки солодкою сумішшю, добре утрамбуйте їй. Сколите зубочисткою або зашейте.
  7. закладіть тушку в рукав для запікання, відправте слідом залишки начинки. Помістіть в холодильник маринуватися. Тривалість просочення м’яса маринадом від 6 до 24 годин і залежить тільки від вас. Чим довше маринується качка, тим смачніше вона виходить.
  8. після закінчення заданого часу надійно закріпіть краю рукава. Зробіть кілька проколів на паркеті, щоб пара мала можливість вільно виходити.
  9. перекладіть рукав на деко. Час приготування-1,5 години при 180 о с.
  10. за чверть години до сигналу розріжте зверху рукав, полийте качку жиром, тоді страва порадує вас апетитною скоринкою.

«гуляти, так гуляти ” – сказали ми собі, на додаток до основного фрукту нафаршировав черевце квашеною капустою, і додавши апельсини. і не прогадали. Позитивний досвід запікання птиці з двома фруктами вже є, заходьте на рецепти. А квашення капусти з яблуками – старовинна російська традиція, так що поєднання давно перевірене.

Візьміть:

  • качка-2,5 кг.
  • яблуко, апельсин – по 1 шт.
  • квашена капуста – 300 гр.
  • цибулина-головка.

На маринад:

  • апельсин.
  • соєвий соус-150 мл.
  • часникові часточки-6 шт.
  • імбирний корінь – 3 см.
  • лавровий лист – 6 шт.
  • гвоздика – 7 бутонів.
  • чорний перець горошком-чайна ложка.
  • цукровий пісок-велика ложка.
  • сіль-3 чайні ложки.
  • коріандр – 2 чайні ложки.
  • кориця-чайна ложка.
  • соєвий соус – 2 великі ложки.
  • мед-3 великі ложки.

Покроковий рецепт:

Перше, що необхідно зробити, якщо птах фермерська або домашня – вирізати залозу. Саме вона дає неприємний присмак м’яса.

Пройдіться по тушці, видаліть все зайве, що забули при забої. При необхідності обпалити, зіскобліть. Ретельно промийте. Потім старанно просушіть, промокнувши паперовими серветками зовні і всередині.

Закиньте в сотейник сіль з цукром, гвоздику, горошини перцю, корицю з коріандром. Поріжте корінь імбиру, зубчики часнику.

Залийте окропом. Розмішуйте, поки кристали цукру не розчиняться повністю.

Влийте соєвий соус, розмішайте.

Розріжте один апельсин на кілька частин, видавіть в сотейник сік, киньте туди ж шматочки.

Перекладіть качку в глибоку посудину. Залийте маринадом.

Додайте холодної води (приблизно 2,5 літра на 1 літр концентрованого маринаду). Маринад повинен повністю покрити качку. Потім, коли черевце заповниться рідиною, переверніть тушку і покладіть вгору спинкою.

Накрийте, відправте маринуватися на полицю холодильника рівно на добу.

Дістаньте, обполосніть проточною водою. Знову гарненько просушіть, пройшовшись серветками зовні і зсередини. Викладіть на деко для запікання.

Наріжте кружальцями другий апельсин.

Розкладіть зверху. Всередину вкладіть апельсинові шкурки, що залишилися від маринаду.

Надішліть в духовку, розігріту до 180 о с.нагрів – верх-низ, плюс конвекція верх-низ. Час приготування 30 хвилин. Зменшіть температуру до 120 о с.продовжуйте запікання ще рівно годину.

Наріжте цибулину четвертинками кілець. Налийте на сковорідку 2-3 ложки витопився з качки жиру, киньте нарізку.

Покришите капустяну соломку, якщо він довга, відправте до цибулі.

Поріжте яблуко кубиками, закиньте на сковороду. Обсмажуйте до напівготовності.

Минуло півтори години, дістаньте деко, приберіть апельсини зверху і з черевця.

Перекладіть качку на решітку. Вниз поставте чистий деко, вистеливши його фольгою (щоб були бортики).

Замість фруктів нафаршируйте черевце яблуками з капустою.

Змішайте в мисці мед з соєвим соусом.

Рясно промажте сиропом всю тушку, не забудьте полити всередині.

Поверніть назад, в піч. Запікайте протягом 45 хвилин при температурі в 120 о с.кожні чверть години промащуйте качку медовим сиропом.

Перекладіть на блюдо, дайте відпочити хвилин 10, щоб вирівнялася температура. Смачного.

Соковита качка з яблуками і апельсинами, запечена в духовці у фользі

Класика жанру, новорічне, або різдвяне блюдо. Медовий маринад додасть фруктовим ноткам свою родзинку, що зробить смак м’яса буквально божественним.

Знадобиться:

  • качка-2 кг.
  • яблука, апельсини-по 2 шт.

Для маринаду:

  • апельсин – 1 шт. (80 мл. Соку і чайна ложка цедри).
  • соєвий соус-80 мл.
  • гірчиця, готова – 2 чайні ложки.
  • мед-2 великі ложки.

Для обмазки:

  • сухий часник – 2 маленькі ложки.
  • мед-чайна ложка.
  • суміш перців – ½ чайної ложки.
  • сіль-за смаком.

Як приготувати:

  1. підготуйте тушку до запікання, старанно обполосніть, просушіть.
  2. натріть цедру з одного апельсина, видавіть сік. Додайте соєвий соус, гірчицю, мед, дрібку солі. Розмішайте маринад.
  3. залийте птицю маринадом, розітріть зовні, зсередини. Накрийте харчовою плівкою, поставте на полиці холодильника маринуватися. За 12-24 години кілька разів переверніть качку на інший бік.
  4. натріть замариновану качку сумішшю часнику, солі і перцю.
  5. наріжте яблука і один апельсин часточками. Другий апельсин настругайте кружечками. Фаршируйте часточками черевце птиці. Обов’язково закріпіть краю (зашийте або вставте зубочистки), щоб начинка не вивалювалася.
  6. підстеліть на деко довгий лист фольги. Викладіть подушку з кружечків цитруса. Зверху розмістіть фаршировану тушку.
  7. накрийте качку довгим кінцем фольги, підверніть з усіх боків, щоб не залишилося дірочок.
  8. температурний режим в духовці – 180 о с.час запікання – 1,5 години.
  9. якщо хочете підрум’янити боки і свинку птиці, за 15 хвилин до сигналу таймера розгорніть фольгу. Поверніть деко в піч і завершіть запікання.

М’яка качка, запечена шматочками (відео)

Качка з яблуками запечена з чорносливом

Дуже смачна страва вийде, якщо разом з яблуком запекти сухофрукти. Чорнослив підійде якнайкраще, м’ясо вийде трохи солодкуватим, ароматним. На сайті вже є рецепти запікання качки з чорносливом , заходьте на вогник.

Необхідне:

  • птах – 1,5 – 2 кг.
  • кислі яблука – 2-3 шт.
  • чорнослив-200 гр.
  • лимонний сік-2 столові ложкиЛожка.
  • кмин-столова ложка.
  • мелений перець, сіль.

Приготування:

  1. заздалегідь запарте сливи, заливши крутим окропом. Через чверть години злийте настій, плоди обсушити. Наріжте на половинки.
  2. наріжте яблука часточками.
  3. змішайте сіль з перцем, натріть тушку всередині і по всій шкірці.
  4. вкладіть в черевце фрукти, закріпіть, щоб не вивалилися.
  5. посипте тушку кмином, полийте соком лимона. Прикрийте плівкою, відправте просочуватися на 3-12 годин.
  6. запечіть птицю, запакувавши в рукав або під фольгою. Час приготування 2 години, в духовці, прогрітій до 180 о с.
  7. за 15 хвилин до закінчення, розгорніть пакет, щоб качка встигла красиво підрум’янитися.

Як запекти качку з яблуками і картоплею

Покрита золотистою скоринкою, соковита всередині, качка не може не викликати захоплення. Картопля зробить блюдо більш ситним.

Необхідно:

  • тушка птиці – до 2 кг.
  • зелені яблука – 3 шт.
  • картопля-800 гр.
  • морквина, цибуля – по 2 шт.
  • часникові зубчики 0 3 шт.
  • гостра готова гірчиця – столова ложка.
  • рослинна олія – 30 мл
  • італійські трави – чайна ложка.
  • чорний перець, сіль.

Запікаємо:

  1. підготуйте качку до запікання в духовці, обробіть тушку, помийте і сумлінно просушіть.
  2. змішайте перець з сіллю, втирайте в шкірку. Покладіть в холодильник на 3-5 годин.
  3. пропустіть зубчики часнику через прес, додайте гірчицю, натріть тушку з усіх боків.
  4. приготуйте начинку, порізавши яблука на часточки або кубики. Сховайте в черевце птиці, скріпіть вхід.
  5. помістіть цілу тушку в рукав для запікання.
  6. поріжте картоплю часточками, морквину кільцями, головки цибулі поділіть на чверті. Складіть в миску, підсолити. Посипте перцем, італійською сумішшю трав, пролийте маслом. Розмішавши.
  7. обкладіть качку овочами. Зав’яжіть краю рукава.
  8. готуйте страву в духовці, розігрітій до 180 о с.час приготування розрахуйте, в залежності від ваги птиці.
  9. незадовго до сигналу таймера розріжте пакет і розгорніть, щоб верх покрився золотистою скоринкою.

Смачна качка, фарширована яблуками і рисом

Традиційне різдвяне блюдо, яке прикрасить стіл і порадує відмінним смаком.

Інгредієнти:

  • тушка – до 2 кг.
  • зелені яблука – 3-4 шт.
  • рис – стакан.
  • вершкове масло-столова ложка.
  • апельсин.
  • італійські трави – ½ чайної ложки.
  • паприка-2 чайні ложки.
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. заздалегідь відваріть до напівготовності рис. Варіть після закипання буквально 2-4 хвилинки, потім промийте холодною водою, відкиньте на друшляк. Додайте ложку вершкового масла, розмішайте.
  2. наріжте фрукти часточками, додайте цедру одного апельсина, м’якоть цитруса, порізаного шматочками.
  3. змішайте фрукти з рисом.
  4. натріть тушку сумішшю солі з перцем, паприкою та італійськими травами. Сховайте під плівку, маринуйте протягом декількох годин.
  5. фаршируйте замариновану качку фруктами, покладіть у форму, накрийте фольгою.
  6. встановіть таймер на 2 години, відправте в духову шафу, розігрітий до 180 о с.в кінці запікання зніміть фольгу, щоб утворилася рум’яна скоринка.

Виглядає апетитно, та й смак не обдурить ваших очікувань. Смачного, нехай на вашому столі буде тільки найсмачніша качка, запечена в духовці з яблуками.