Як вибрати оливкове масло

7-19-2020

Хочете харчуватися правильно? В такому випадку не обійтися без оливкової олії. Воно
підходить і для заправки страв, і для смаження, і навіть для готування в
мультиварці. Більш того, один тільки запах цього продукту викликає
почуття насичення. Завдяки безлічі корисних властивостей оливкова олія
використовують в дієтології, косметології та медицині. Також хочемо вам порекомендувати краще оливкове масло на сайті https://delgusto.ua/ua

Ще в Древній Греції вважалося, що у оливи божественне походження. Античний поет Гомер називав
оливкова олія «рідким золотом». В країнах
Середземномор’я цей продукт є невід’ємною частиною раціону,
особливо в Італії. Місцеві жителі готують на оливковій олії безліч
страв і навіть подають його окремо. При цьому італійці люблять
ароматизувати продукт розмарином, чебрецем, часником або трюфелями.

Також оливкова олія входить до склад кремів, бальзамів і масок для всього тіла. Воно не тільки очищає
і зволожує шкіру, але і надає протизапальну дію. Такі
властивості олії надають поліфенольні сполуки, які також захищають
шкіру від сонця.

Чим корисна оливкова олія

Оливкова олія покращує роботу
травної системи, перешкоджає утворенню каменів у жовчному
міхурі і сприяє загоєнню виразок шлунка.

За даними досліджень, олія
ефективно виводить токсини, зменшує рівень холестерину в крові і
ризик розвитку ракових клітин. Це забезпечують антиоксиданти, мінерали
і вітаміни А, Е, В, С і D. До того ж, вони пом’якшують шкіру і захищають її
від агресивної дії навколишнього середовища, а волоссю надають сяйво і
блиск. Також масло прискорює виведення шкідливих речовин і покращує
секрецію залоз.

Корисні речовини в олії
зміцнюють кровоносні судини і збільшують їх еластичність, покращуючи
роботу серцево-судинної системи. Ще одна властивість оливкової олії
– утримання кальцію в кістковій тканині, що особливо корисно для
вагітних жінок і дітей. Жирні кислоти продукту беруть участь у
формуванні мозку плоду, а також його нервової системи.

Оливкова олія швидко
засвоюється організмом, прискорює метаболізм і знижує апетит, що
сприяє позбавленню від зайвої ваги. При регулярному вживанні
масло покращує роботу тканин організму і координацію рухів, а також
підтримує м’язовий тонус.

Даний продукт рекомендують
вживати при виразці шлунка і гастриті, але при проблемах з жовчним
міхуром його вживання потрібно обмежити (це пов’язано з жовчогінним
дією олії).

Властивості оливкової олії
косметології:

•Інтенсивне всмоктування в шкіру без закупорки пор;

•Гіпоалергенність;

•Омолоджуючий ефект;

•Протизапальний і загоює дію;

•Поліпшення жирового обміну в організмі, усунення целюліту і
розтяжок;

•Усунення лупи і поліпшення росту волосся.

Види оливкової олії

Олива росте по всьому
світу і налічує більше 700 сортів. Країнами-лідерами з випуску
оливкової олії вважаються Іспанія, Італія, Туніс і Греція. Самий
великий виробник продукту – Іспанія.