Ми попросили нашого постійного експерта і фуд-блогера вікторію петрову показати нам покроковий рецепт страви з цукіні, яке полюбить вся сім’я!
Девіз нашого експерта: «найсмачніша їжа таїть в собі маленький секрет — в неї кидають тріску любові», тому ми не сумніваємося, що оладки з цукіні з сиром моцарелла сподобаються навіть самому вибагливому члену вашої маленької осередку суспільства!
Інгредієнти:
- 
Морква — 1 шт.; 
- 
Цукіні — або кабачок) — 1 шт.; 
- 
Сир моцарелла — 100 гр.; 
- 
Зелень (цибуля і кріп) — два невеликих пучка; 
- 
Яйце куряче — 1 шт.; 
- 
Чорний мелений перець — 1 щіпка; 
- 
Сіль — 1/3 ч. Л.; 
- 
Часник — 1 зубчик; 
- 
Борошно — 4-5 ст. Л.; 
- 
Оливкова або рослинне масло — для смаження; 
- 
Сметана або соусу цацики — для подачі. 
Дивіться поетапний рецепт овочевих оладок в відео від кулінарного експерта:
Спосіб приготування:
- 
Готуємо продукти до приготування: промиваємо під теплою водою цукіні, моркву і зелень далі — просушуємо паперовим рушником. 
- 
Натираємо на дрібній тертці моркву і цукіні, для більш ніжного смаку можна очистити кабачок від шкірки. 
- 
Після натираємо сир моцарелла, але вже на крупній тертці, а також дрібно рубаємо пучки цибулі і кропу). 
- 
Тепер приступаємо до замішування тіста: віджимаємо цукіні руками від зайвої рідини, додаємо натерту моркву, перетертий сир, дрібно посічену зелень, розбиваємо одне куряче яйце, всипаємо одну дрібку чорного меленого перцю і 1/3 чайної ложки солі (можна морської), вводимо пропущений через прес один зубчик часнику. Засипаємо отриману суміш борошном, далі-все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси. 
- 
Ми залишаємо тісто настоятися на 10 хвилин. 
- 
Розігріваємо сковороду, вливаємо оливкову або рослинну олію, викладаємо столовою ложкою невелику кількість тіста. 
- 
Далі обсмажуємо оладки на невеликому вогні по п’ять хвилин з кожного боку, до отримання апетитно-золотистої скоринки. 
Woman.ru
