Горіховий соус для чуки
інгредієнти:
Вода кип’ячена — 150 мл
Гірчиця — 4 г
Цукор-10 г
Соєвий соус-60 мл
Оцет рисовий — 20 мл
Масло кунжутне — 10 мл
Кунжут-40 г
Арахіс-150 г
приготування:
- 
Арахіс обсмажте на сковороді разом з кунжутом до рум’яного стану. Головне — не пережарьте. 
- 
Горіхи подрібніть в міксері або в кавомолці до дрібної крихти. 
- 
Висипте перемелені горіхи в невелику каструлю і додайте трохи води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь. 
- 
Поступово вливайте воду, що залишилася, постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки. 
- 
Як тільки горіхова маса дійде до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте інші компоненти: соєвий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, цукор і гірчицю. 
Перед тим як подати соус на стіл, остудіть його і поставте в холодильник на 30 хвилин.
інгредієнти:
- 
Арахіс-250 г 
- 
Кунжут-40 г 
- 
Масло вершкове-150 г 
- 
Ріпчасту цибулю ─ 40 г 
- 
Рисовий оцет-30 мл 
- 
Соєвий соус-70 мл 
- 
Часник — 1 зубчик 
- 
Апельсин-55 г 
- 
Вода — 100 мл 
приготування:
- 
Горіхи обсмажте на сковороді до рум’яності. 
- 
Добре подрібніть обсмажені горіхи в блендері або кавомолці до порошкового стану. 
- 
У невелику каструлю висипте горіхи, влийте воду і поставте на вогонь. 
- 
Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Додайте розтоплене вершкове масло. 
- 
Подрібніть в блендері апельсин, цибулю і часник до однорідної маси. 
- 
Змішайте всі компоненти, додайте соєвий соус і рисовий оцет. Всі разом збийте. Перед подачею соус охолодіть. 
Горіховий соус з арахісової пасти
інгредієнти:
- 
Арахісова паста-5 ст. Л. 
- 
Соєвий соус-5 ст. Л. 
- 
Кунжутне масло-3 ч. Л. 
- 
Рисовий або яблучний оцет-4 ч. Л. 
- 
Рисове вино-40 мл 
- 
Вода — 180 мл 
- 
Смажене насіння кунжуту-30 г 
приготування:
- 
Візьміть невелику каструлю, перекладіть в неї арахісову пасту і влийте трохи води. 
- 
Поставте на маленький вогонь, постійно помішуйте і поступово додавайте воду, що залишилася. 
- 
Доведіть до кипіння і зніміть з плити. 
- 
Додайте кунжутне масло, вино, соєвий соус і оцет. Все добре перемішайте. Остудіть соус, заправте їм салат і посипте кунжутом. Приємного апетиту! 
Не бійтеся експериментувати і міняти рецепти на свій розсуд. Ви можете додавати або прибирати компоненти, регулювати їх кількість, поки не досягнете для себе ідеального співвідношення смаків.
Альфія табермакова




















