
Як готувати смажені зі сметаною гриби моховики
інгредієнти:
- 
Перець чорний мелений-5 г 
- 
Сіль — 1 ч. Л. 
- 
Цибуля — 1 шт. 
- 
Сир твердий-50 г 
- 
Масло рослинне-5 ст. Л. 
- 
Оцет-1 ч. Л. 
- 
Сметана 15%-ї жирності-стакан 
- 
Борошно-2 ст. Л. 
- 
Гриби-0,5 кілограмів 
Зовні ці гриби не так красиві, як білі або підберезники. У них світло-коричневі, трохи шорсткі капелюшки, часто покриті тріщинами, помаранчеві трубчасті пластини і такого ж кольору гладкі ніжки. Місце зрізу швидко синіє, що викликає у грибника сумніви в їх їстівності.
Але приготоване з них блюдо виходить ароматним, з насиченим смаком. Моховики не втратять колір при смаженні, будуть виглядати привабливо, якщо знати кілька секретів їх обробки.
Мариновані грибочки прикрасять святковий стіл взимку і урізноманітнюють сімейний обід. Щоб вони вийшли смачними і хрусткими, скористайтеся цим простим рецептом.
інгредієнти:
- 
Моховики-1 кг; 
- 
Оцет-0,5 склянки; 
- 
Сіль — 1 ст. Л.; 
- 
Цукор-2 ст. Л.; 
- 
Лавровий лист — 2 шт.; 
- 
Перець чорний горошок — 10 шт.; 
- 
Кориця-2 г; 
- 
Гвоздика — 10 шт.; 
- 
Часник-1 зубчик. 
Вибирайте тільки молоді і міцні моховики. Ретельно їх промийте, очистіть від бруду, розріжте на великі, приблизно однакові за розміром шматки і приступайте до приготування:
- 
Залийте моховики окропом, додайте 1 ч.л. Оцту і трохи солі, варіть 5 хвилин, потім процідіть через друшляк і обполосніть холодною водою. 
- 
Всипте їх в каструлю з водою, доведіть до кипіння і дайте поваритися 20 хвилин, знімаючи піну, що утворилася, знову відкиньте на друшляк. 
- 
Для приготування маринаду в 1 літр води покладіть прянощі, дрібно нарізаний часник, сіль і цукор, варіть 5 хвилин, засипте гриби, дочекайтеся, поки суміш закипить, влийте оцет. 
- 
Розлийте готову заготовку по стерильним банкам, спочатку наповнивши їх грибами, а потім, долив маринадом до країв, закупорьте. 
Коли заготовка охолоне, приберіть її в прохолодне місце і діставайте в міру необхідності. Перед подачею на стіл промийте моховики холодною водою, полийте соняшниковою олією і присипте зверху кільцями свіжої цибулі.
У моховиках велика концентрація вітамінів a і d, містяться ефірні масла і навіть необхідний для організму молібден. При будь-якому способі приготування гриби зберігають свої корисні властивості. Але їх не слід давати маленьким дітям і вживати в їжу особам, що страждають хронічними захворюваннями шлунка.
Альфія табермакова




















