Вінегрет з оселедцем-кращі класичні рецепти

26

ті з нас, хто застав радянські часи, пам’ятають, що вінегрет був незмінною частиною святкового столу. Найчастіше ми готували простий, класичний салат, але з’явився рецепт вінегрету з оселедцем, і швидко завоював наші серця. Оселедець додасть в звичне блюдо нові смакові фарби. Звичайно, це не знаменита “шуба”, але хто знає, можливо, саме цей салат незабаром стане вашим улюбленим.

У нашому розумінні, вінегрет – це суміш рівної кількості варених овочів, серед яких традиційні буряк, картопля, морква і солоний огірочок. Вважається, що рецепт прийшов до нас з країн скандинавії, де оселедець здавна є «королевою» столу. Згодом, в складі салату з’явилася квашена капуста, квасоля, зелений горошок. До речі, в старовину в заправку вінегретів обов’язково входила гірчиця і оцет, завдяки якому блюдо отримало свою назву, я говорила про це, коли знайомила вас з варіантами вінегрету з квасолею . А нині це велика рідкість і вважається оригінальним ходом. Для буденної вечері рибка, як правило, кладеться в салат, а ось для святкового столу можна трохи «пограти» з подачею. Використовуючи кругле кулінарне кільце, укладайте інгредієнти шарами, помістивши шматочки оселедця зверху, як прикраса. Або розкладіть в скляні келихи, прикрасивши рибним філе.

Перед вами класичний варіант знаменитого блюда з традиційним набором продуктів.

Буде потрібно:

  • буряк, картопля, морква – по 3 шт.
  • оселедець – 1 тушка.
  • цибулина.
  • солоні огірки-3-5 шт.
  • зелений горошок-баночка.
  • кріп, зелена цибуля – за бажанням і смаком.
  • рослинна олія-3-4 столові ложки.

Як приготувати:

  1. заздалегідь, з вечора, відваріть овочі. Дайте охолонути, почистіть.
  2. наріжте овочі маленькими, одного розміру, кубиками. Складіть в загальну ємність.
  3. аналогічно покришите солоні огірки, відправте слідом.
  4. почистіть тушку оселедця, відокремте філе, приберіть всі кісточки. Поріжте так само, як і овочі. Додайте в ємність.
  5. покришите зелену цибулю, кріп.
  6. злийте з банки з горошком рідина, перекладіть горошини до овочів.
  7. залийте салат маслом, перемішайте, обов’язково спробуйте і додайте сіль, якщо вирішите, що це необхідно.

Щоб варений буряк не фарбувала інші овочі, поріжте її, складіть в окрему ємність і залийте невеликою кількістю рослинного масла. Потім відправте в загальний салатк.

Вінегрет з оселедцем з квашеною капустою

У класичний рецепт приготування салату обов’язково входить зелений горошок. Пропоную на час відмовитися від нього, зробивши, крім риби, акцент на квашену капусту. По суті, вінегрет – це салат з головним інгредієнтом у вигляді вареного буряка , ще кілька цікавих варіантів смачної закуски можна знайти на окремій сторінці, запрошую.

Візьміть:

  • слабосолона оселедець – 250 гр.
  • квашена капуста-120 гр.
  • морквина-250 гр.
  • цибуля-60 гр.
  • буряк-250 гр.
  • картопля-450 гр.
  • солоні огірки-200 гр.
  • соняшникова олія – 50 мл.
  • сіль.
  • зелена цибуля-за бажанням.

Покроковий рецепт:

Заздалегідь відваріть овочі, охолодіть, почистіть. Покришите цибулину маленькими кубиками.

Подрібніть моркву невеликими кубиками.

Поріжте солоні огірочки так само, кубиками, намагаючись, щоб вони вийшли одного розміру з морквяними.

Поріжте картопляні бульби пропорційним з іншими овочами, кубиком.

Аналогічно настругайте варений буряк.

Складіть всі підготовлені овочі в салатницю.

Додайте квашену капусту. Простежте, щоб капустяна соломка була короткою, інакше незручно їсти. При необхідності поріжте її.

Обробити оселедець на філе. Сумлінно виберіть всі кісточки. Я не довіряю очам, обов’язково проходжу по філе пальчиками, щоб видалити гарантовано все. Поріжте шматочками.

Заправте салат маслом, трохи підсолити. Перемішайте, відрегулюйте смак на сіль. Зверху покладіть шматочки оселедцевого філе. При бажанні оселедець можна нарізати дрібніше, і перемішати її з іншими овочами.

Обожнюю цей салат за його неповторний смак, спасибі фінам за рецепт.

Вінегрет з оселедцем і квасолею

Квасоля багата дуже корисним білком, тому салат виходить не тільки ситним і смачним, його сміливо можна включити в дієтичне меню.

Беремо:

  • оселедець-2 філе.
  • зелене яблуко.
  • квашена капуста-50 гр.
  • консервована квасоля-200 гр. (допустимо замінити відвареної в тій же кількості).
  • велика морква, буряк – по 1 шт.
  • лук – ½ великої головки.
  • гарбузове насіння-жменю.
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. обробіть рибу, видаливши нутрощі, голову, основний хребет. Видаліть всі кісточки. Наріжте невеликими кубиками.
  2. з банки з квасолею у власному соку злийте консервант, перекладіть в миску.
  3. відваріть моркву з буряком. Остудіть, очистіть, поріжте кубиками одного розміру.
  4. наріжте цибулю маленькими кубиками. Наріжте капустяну соломку коротше.
  5. очистіть від шкірки зелене яблуко. Наріжте м’якоть кубиками, пропорційними овочам.
  6. з’єднайте компоненти в загальній мисці, додайте масло. Перемішайте, прикрасьте очищеними гарбузовим насінням.

Як приготувати вінегрет з оселедцем з майонезом

Закуска дуже нагадує улюблену народом « оселедець під шубою », я недавно робила її рулетом, заходьте на рецепт.

Буде потрібно:

  • буряк-2 шт.
  • картопля – 3 бульби.
  • велика морквина.
  • малосольні огірки-3 шт.
  • слабосолона оселедець (філе) – 250 гр.
  • майонез-3 великі ложки.
  • зелена цибуля – 2-4 пера.

Приготування:

  1. відваріть до готовності все коренеплоди, охолодіть. Поріжте кубиками однієї величини.
  2. поріжте огірки кубиками, перекладіть в інші овочі.
  3. обробити оселедець, поділіть філе шматочками, трохи крупніше порізаних овочів.
  4. подрібніть пір’я зеленої цибулі.
  5. заправте блюдо майонезом, гарненько розмішайте і подавайте на стіл.

Дуже смачний вінегрет з оселедцем з яблучним оцтом

Класичний вінегрет з незвичайною заправкою. Ситна, апетитна закуска з контрастним смаком, який додасть яблучний оцет.

Інгредієнти:

  • філе оселедця-500 гр.
  • картопля-600 гр.
  • червоний буряк-400 гр.
  • квашена капуста, солоний огірок – по 30 гр.
  • морквина, цибулина – по 300 гр.
  • зелений горошок-200 гр.
  • яблучний оцет 6% — 40 мл
  • цукор – 10 гр.
  • соняшникова олія-100 мл.

Технологія приготування:

  1. щоб вінегрет вийшов дуже смачним, рекомендую не відварити, а запекти овочі в духовці, загорнувши кожен коренеплід у фольгу. Потім остудіть їх, поріжте маленькими кубиками.
  2. дрібно наріжте квашену капусту. Огірки подрібніть кубиками.
  3. з’єднайте підготовлені компоненти в загальній посудині. Покладіть дрібно шинковану цибулю.
  4. додайте зелений горошок, слив консервант з банки.
  5. почистіть тушку оселедця, відокремте філе, порубати маленькими шматочками.
  6. зробіть заправку, додавши в соняшникову олію оцет з цукром. Гарненько збийте суміш.
  7. залийте в вінегрет, розмішайте. Спробуйте смак на сіль, визначитеся, чи не потрібно додати. Посипте рубаною зеленню і несіть на стіл.

Вінегрет для святкового столу з оселедцем

Ще один приклад заправки, відмінної від звичного класичного масла. Красиво прикрашений і незвично поданий вінегрет можна, як і раніше, подати на святковий стіл.

Беремо:

  • оселедець-тушка.
  • картопля, морква – по 3 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • маринований огірок – 1-2 шт.
  • зелений горошок – ½ баночки.
  • зелена цибуля, кріп.
  • рослинна олія – 100 мл.
  • житній хліб.
  • гірчиця, готова-столова ложка.
  • лимонний сік-стільки ж.
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. зваріть овочі, почистіть, покришите кубиками.
  2. поріжте малосольний огірочок подібними ж кубиками.
  3. подрібніть філе оселедця.
  4. порубати зелень і зелену цибулю.
  5. з’єднайте всі інгредієнти в мисці. Додайте горошок, слив консервант з банки.
  6. зробіть заправку. Для цього додайте в рослинне масло гірчицю і сік лимона. Поперчивши. Гарненько розбовтайте і трохи збийте суміш.
  7. наріжте житній хліб кружечками, обсмажте їх, як грінки, в невеликій кількості масла.
  8. Встановіть на плоску тарілку кулінарне кільце. Заповніть салатом, трохи утрамбуйте, щоб закуска тримала форму. Потім акуратно зніміть.
  9. розкладіть навколо грінки, прикрасьте їх залишилися шматочками філе, зеленню і кружками лимона.

Ще один оригінальний варіант приготування улюбленого салату. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші вінегрети з оселедцем.

попередня статтяШкідливі звички наших дітей.
наступна статтяКоронавірус “розучився” проникати в легені. Чим тепер небезпечна інфекція?