Як вибрати керамічну посудину

6-18-2020

 

Керамічний посуд для запікання: плюси і мінуси

Форми для запікання їжі, виконані з кераміки, володіють рядом переваг:

  • мають товсті стінки, завдяки чому ємкість нагрівається поступово і довго утримує тепло. Це властивість дозволяє м’яса або овочів «нудитися», залишаючи максимум корисних властивостей;
  • страви виходять соковитими завдяки рівномірному розподілу тепла в процесі приготування;
  • посуд не вимагає додаткових витрат на спеціальний догляд. Кераміка дуже легко відмивається від жиру звичайними миючими засобами.

    Також хочемо вам порекомендувати кращу керамічну посудину на сайті https://nd-ukraine.com/uk/products/Ceramics.htm, за кращою ціною.

Крім переваг у кераміки є все ж деякі недоліки:

  • такий посуд погано переносить перепади температур. Тому форму можна відразу ставити в попередньо розігріту духовку;
  • у порівнянні з іншими матеріалами кераміка досить важка і громіздка. Якщо з’явиться скол, то подальше використання її буде вже небезпечним.

Як вибрати керамічну посудину для духовки?

Ринок керамічної посуду сьогодні настільки різноманітний, що цілком може ввести в замішання і зробити процес її придбання досить трудомістким. Щоб полегшити завдання, дамо декілька порад і рекомендацій, які дозволять зробити правильний вибір:

  • атрибути для запікання повинні бути в першу чергу практичними, зручними у використанні;
  • придбайте найбільш вподобану форму, яка буде виглядати естетично. Такий посуд можна буде подати на святково сервірований стіл разом з блюдом;
  • для приготування м’ясних страв більше підійдуть об’ємні прямокутні форми, мають кришки;
  • зверніть увагу: керамічний посуд для духовки повинна відповідати всім вимогам безпеки і міжнародних стандартів, не містити у своєму складі барвників і шкідливих речовин;
  • вибирайте розміри форми у відповідності з пріоритетом приготування цілих або порціонних страв.

Посуд для запікання в духовці з кераміки дасть можливість смачно готувати і радувати своїх близьких корисною і апетитною домашньою їжею.