Керамічний посуд для запікання: плюси і мінуси
Форми для запікання їжі, виконані з кераміки, володіють рядом переваг:
- мають товсті стінки, завдяки чому ємкість нагрівається поступово і довго утримує тепло. Це властивість дозволяє м’яса або овочів «нудитися», залишаючи максимум корисних властивостей;
- страви виходять соковитими завдяки рівномірному розподілу тепла в процесі приготування;
- посуд не вимагає додаткових витрат на спеціальний догляд. Кераміка дуже легко відмивається від жиру звичайними миючими засобами.
Також хочемо вам порекомендувати кращу керамічну посудину на сайті https://nd-ukraine.com/uk/products/Ceramics.htm, за кращою ціною.
Крім переваг у кераміки є все ж деякі недоліки:
- такий посуд погано переносить перепади температур. Тому форму можна відразу ставити в попередньо розігріту духовку;
- у порівнянні з іншими матеріалами кераміка досить важка і громіздка. Якщо з’явиться скол, то подальше використання її буде вже небезпечним.
Як вибрати керамічну посудину для духовки?
Ринок керамічної посуду сьогодні настільки різноманітний, що цілком може ввести в замішання і зробити процес її придбання досить трудомістким. Щоб полегшити завдання, дамо декілька порад і рекомендацій, які дозволять зробити правильний вибір:
- атрибути для запікання повинні бути в першу чергу практичними, зручними у використанні;
- придбайте найбільш вподобану форму, яка буде виглядати естетично. Такий посуд можна буде подати на святково сервірований стіл разом з блюдом;
- для приготування м’ясних страв більше підійдуть об’ємні прямокутні форми, мають кришки;
- зверніть увагу: керамічний посуд для духовки повинна відповідати всім вимогам безпеки і міжнародних стандартів, не містити у своєму складі барвників і шкідливих речовин;
- вибирайте розміри форми у відповідності з пріоритетом приготування цілих або порціонних страв.
Посуд для запікання в духовці з кераміки дасть можливість смачно готувати і радувати своїх близьких корисною і апетитною домашньою їжею.