Як вибрати жувальний мармелад

10-23-2021

Напередодні нового року фахівці регіонального центру медичної профілактики розповіли про властивості такого ласощі, як мармелад, і про те, як правильно вибрати цей продукт. Хочемо порекомендувати купити жевательный мармелад производитель Украина на сайті .  

1. Хто придумав мармелад?

Мармелад (або “тверде варення”), отримане з додаванням пектину, придумали французи і, починаючи з хvii століття, продукт широко поширився по всьому світу.

2. Який буває мармелад?

Сьогодні найбільш відомий фруктово-ягідний мармелад, желейний і желейно-фруктовий. Найкорисніший-фруктово-ягідний мармелад-зустрічається сьогодні у продажу найрідше.

3. З яких інгредієнтів готується мармелад?

До складу мармеладу обов’язково входить желюючий компонент-пектин, агар-агар або желатин, що надає йому певну консистенцію. Желейний мармелад проводиться на основі одного з желирующих компонентів, в желейно-фруктовому желирующие компоненти поєднуються з фруктово-ягідної масою, фруктовим соком, цукрово-паточним сиропом, цукром або його замінником.

Фруктово-ягідний мармелад отримують шляхом тривалого випаровування вологи з плодового пюре з цукром в поєднанні з пектином. Мармелад на основі агар-агару має щільну структуру, а на пектині – виходить більш ніжним і м’яким.

4. Яка калорійність мармеладу?

Калорійність желейного мармеладу становить близько 330-350 ккал, фруктово-ягідного 250-300 ккал.

 

5. Чим корисні натуральні компоненти мармеладу?

Пектин (е440) – це природний полісахарид, який є природним очищувачем організму від шлаків. Саме вміст пектину в мармеладі робить цей продукт корисним.

У промислових масштабах пектинові речовини отримують з яблучних вичавок, жому цукрових буряків, цитрусових кірок, кошиків соняшнику. Особливо знаменитий яблучний пектин, який вважається найякіснішим і максимально корисним.

Пектин є природним сорбентом, обволікаючи слизову шлунка і кишечника, нейтралізує дію токсичних речовин. Істотно покращує травлення, сприяють розвитку корисної мікрофлори кишечника. Зменшує всмоктування жирів, що сприяє зниженню рівня холестерину, зменшує всмоктування цукрів.

Найбільшу кількість пектину містять яблука, айва, абрикоси, сливи, чорна смородина. Тому найбільш корисним буде мармелад саме з цих фруктів і ягід.

Правда, не у всякому мармеладі є натуральні пектини. Тому при покупці потрібно звернути увагу на склад продукту.

Агар-агар (е 406) – натуральна речовина, отримана з бурих морських водоростей, містить залізо, калій, магній, кальцій, велику кількість клітковини. Це пребіотик, який служить харчуванням для корисних мікроорганізмів в кишечнику. Очищає організм від токсинів, нормалізує скоротливу здатність кишечника.

Желатин (е 441) – в’язка речовина тваринного походження, яке отримують з кісток, сухожиль тварин за допомогою тривалого варіння у воді. Желатин сприятливо впливає на стан шкіри, нігтів і волосся, проте мармелад на його основі желатину має більш високу калорійність.

6. Як вибрати якісний мармелад?

Якісний желейний мармелад повинен бути прозорим (склоподібним), добре тримати форму, не липнути до упаковки, швидко відновлювати форму при натисканні, мати не нудотний, з приємною кислинкою смак.

При покупці слід уважно вивчити склад на упаковці і зовнішній вигляд мармеладу. Рекомендується відмовитися від яскравого, з різким нав’язливим ароматом фруктів і ягід продукту.

” в даний час при виробництві мармеладу часто використовується неякісна сировина і штучні наповнювачі: дешевші желирующие речовини (крохмаль, штучний пектин), яскраві штучні барвники. Сторонні добавки можуть викликати алергічні реакції і несприятливо впливати на організм. Все це перетворює досить дороге і неушкоджене ласощі в дешеву шкідливу солодкість. Вартість натуральних компонентів вище синтетичних і це формує ціну кінцевого продукту, тому завжди повинна насторожувати низька ціна мармеладу«,-зазначає лікар-методист гкуз нсо» рцмп ” олена вікторівна ананьїна.

7. Чим відрізняється жувальний мармелад?

Жувальний мармелад відрізняється щільною структурою і зберігає форму навіть при термічній обробці. Природні загусники не можуть створити таку консистенцію, тому виробники використовують додаткові синтетичні компоненти. Жувальний мармелад часто переповнений консервантами і барвниками, містить багато цукру. Щоб він був гладким і блискучим, не висихав і не злипався, використовують воскожировую суміш, яка сама по собі не шкідлива за умови використання «правильних» жирів. Калорійність такого мармеладу досягає 400 ккал.

8. Скільки мармеладу можна з’їдати в день?

При всіх плюсах компонентів, що входять до складу мармеладу, потрібно розуміти, що ці ласощі, до того ж містить досить багато цукру, а не джерело отримання корисних речовин. “нешкідлива” доза мармеладу становить 20-30 г в день.