Якщо у вас залишилася заготівля домашнього гарбузового пюре або на прилавку магазину ви знайшли хорошу гарбуз, приготуйте своїм близьким гарбузове булочки за рецептом кулінара Джонатана Мелендеса! Ця ароматна цукрова випічка чудово підійде для пізнього сніданку або послужить хорошим десертом. Тісто можна зробити ввечері, а випіканням зайнятися раннім суботнім ранком, наприклад.
Інгредієнти (на 24 булочки)
Тісто
1/2 склянки теплої води (близько 105 – 115 градусів)
7 грамів активних сухих дріжджів
1/2 склянки молока
1/2 склянки цукру
1 чайна ложка солі
1/4 чашки розтопленого вершкового масла
1 чашка пюре гарбуза
2 великих яйця
2 1/2 чайні ложки спецій для гарбузового пирога (зазвичай це суміш з меленої кориці, меленого імбиру і мускатного горіха. Ще в цю суміш за бажанням додають мелену гвоздику, мелений запашний перець і кардамон)
5-5 1/2 чашки борошна
Начинка
4 столові ложки розтопленого вершкового масла
2 столові ложки цукрового піску
2 чайні ложки меленої кориці
Покриття
6 столових ложок розтопленого вершкового масла
1/2 склянки цукрового піску
1 столова ложки меленої кориці
Процес приготування
1. Розчиніть воду і дріжджі в мисці і залиште суміш в теплому місці до утворення піни приблизно на 10 хвилин.
2. Підігрійте молоко, масло і цукор в маленькій каструлі, поки цукор не розчиниться. Дайте охолонути. У великій мисці змішайте молочну суміш, сіль, гарбузове пюре, яйця і воду/дріжджову суміш до однорідної консистенції.
3. Додайте спеції для гарбузового пирога і половину частки борошна, добре перемішайте. Додавайте борошно по мірі необхідності, щоб сформувати гладке і трохи липке тісто. Воно має відставати від стінок чаші під час перемішування. Вимішуйте тісто 8-10 хвилин.
4. Перекладіть тісто в добре промаслений миску, накрийте плівкою і вологим кухонним рушником. Поставте в тепле місце на 2 години.
5. Приготуйте у маленькій мисці начинку, змішавши цукор і корицю. Покладіть тісто на злегка присипану борошном робочу поверхню. Розріжте його навпіл, а потім розкачайте кожну половину в великий прямокутник. Промажте прямокутник половиною розтопленого вершкового масла і просыпьте половиною цукрової суміші.
6. Скачайте тісто в рулет і розрізати на 12 шматочків. Помістіть майбутні булочки в добре змащену форму і повторіть все з другою половиною тіста. Накрийте форми плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 1 годину, поки тісто не збільшиться в розмірі.
7. Розігрійте духовку до 175С. Випікайте булочки до золотистого кольору приблизно 20-25 хвилин. Переконайтеся, що форми розташовані досить далеко один від одного, тому що здоба, як правило, високо піднімається під час випічки. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.
8. Зробіть верхнє покриття, змішавши цукор і корицю. Охолоджені булочки обмажте або занурте у топлене масло, а потім обваляйте в кориці.
Булочки можна зберігати при кімнатній температурі протягом 2 днів. Спечені булочки можна заморозити про запас (в морозилці вони збережуться до 2 місяців), а потім, розморозивши, покрити маслом і корицею і подати до столу.