Капуста, тушкована з м’ясом і грибами на сковороді

14

капуста, тушкована з м’ясом, — просте в приготуванні і дуже поживне блюдо, яким можна досхочу нагодувати велику сім’ю. Якщо хочете урізноманітнити літнє меню, ввести в раціон більше овочів, то приготуйте капусту з м’ясом. Це смачно, корисно і легко.

Тушкована капуста: рецепт з м’ясом

Капуста-позасезонний овоч. У літню пору на прилавках з’являються ранні сорти, які відрізняються ніжними листям і особливою соковитістю. В осінньо-зимовий період капуста стає щільною і володіє більш насиченим і яскравим смаком.

Саме ці якості роблять її популярною в кулінарії. До того ж страви з капусти самі бюджетні і прості в приготуванні. Але і серед них є фаворит-тушкована капуста.

Це блюдо дієтичне і легке, тому його можна запропонувати домочадцям в якості обіду або вечері. Щоб зробити блюдо більш ситним, додайте білкові інгредієнти-м’ясо і гриби.

Капуста тушкована (4-6 порцій) в такому варіанті відмінно вийде, якщо підете таким рецептом:

  • капуста — 1,5 кг;
  • м’ясо (куряче філе або яловичина) — 800 г;
  • печериці — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • морква — 4 шт.;
  • томатна паста/томатний сік — 5 ст. Л. / 0,5 л;
  • зелень (кріп і петрушка) — по 1 пучку.

Для обсмажування використовуйте рослинне масло (150 мл). Додавайте приправи для м’ясних страв, сіль і перець, а також лавровий лист (2 шт.).

Щоб успішно реалізувати рецепт, вивчіть, як гасити капусту.

читайте також: як готувати ледачі голубці в духовці

Капуста, тушкована з м’ясом і грибами: як приготувати

Тушкована капуста готується швидко і просто, особливо коли під рукою є кухонні гаджети. Хоча і звичайний інструмент (ніж і шинкування) послужить відмінну службу господині і максимально спростить приготування цієї страви.

Щоб приготувати тушковану капусту, наприклад, на сковороді, зробіть так:

  • підготуйте до термічної обробки інгредієнти :
  1. капусту подрібніть за допомогою спеціальних насадок в кухонному комбайні або за допомогою ножа, шинкування. Фрагменти не повинні бути занадто тонкими, як для салату, але і не величезними.
  2. очистіть цибулю і моркву. Подрібніть цибулю кубиками, а моркву наріжте соломкою або натріть на тертці.
  3. помиті печериці поріжте на невеликі шматочки.
  4. з м’яса видаліть плівки, помийте і поріжте на невеликі шматочки.

  • термічна обробка продуктів :
  1. обсмажте на рослинній олії м’ясо. Обов’язково посоліть і поперчіть, додайте спеціальні приправи для м’ясних страв. Накрийте сковороду кришкою і протушкувати м’ясо 10-15 хвилин. Викладіть його в глибоку миску.
  2. обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії цибулю, печериці і моркву.
  3. додайте томатний сік або розведену в 500 мл води томатну пасту. Доведіть овочі в томаті до кипіння.
  4. викладіть на сковороду м’ясо, накрийте кришкою і потомите на повільному вогні 15 хвилин.
  5. додайте до м’яса, грибів і соусу капусту. Гасіть на невеликому вогні під кришкою 40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення процесу додайте до страви рубану зелень і лавровий лист.

А можете зробити так. Перекладіть м’ясо і овочі в томатному соусі в жароміцну форму, викладіть капусту, перемішайте всі інгредієнти, додайте лавровий лист, якщо потрібно — сіль і перець, накрийте форму кришкою і поставте в духовку. Готуйте 30-40 хвилин при температурі 180 °с.

Якщо капуста молода, то витрачайте на гасіння до 20 хвилин, але попередньо переконайтеся, що м’ясо готове.

Тушкована капуста-прекрасна альтернатива стравам із зернових. Ця страва простіше засвоюється організмом, його готувати легко. Крім того, ця страва відмінно поєднується з картопляним пюре. Воно ситне і поживне.

читайте також: як гасити капусту з грибами і картоплею