Рецепт карасів в духовці зі сметаною

9

карась в духовці зі сметаною — чудове блюдо, яке підійде як для буденного меню, так і для святкового застілля. Нежирна риба в поєднанні зі сметанним соусом подарує незабутні смакові відчуття. Приготуйте рибу за традиційним рецептом.

Карась в сметані: як приготувати рибу в духовці

Карасі — відмінний продукт, тому що має м’яке, солодкувате м’ясо. Є одне “але”: у цієї риби багато кісток. Пропонуємо рецепт, який дозволить приготувати карасів так, що кістки размягчатся до такої міри, що їх не відчути.

Як приготувати рибу в духовці? для цього кулінарного шедевра знадобиться:

  • 1,5 кг карасів;
  • велика цибулина;
  • 2 лимона;
  • 300 мл сметани;
  • 100 мл вершків.

Сіль і перець додавайте, орієнтуючись на власний смак. Для обсмажування використовуйте рослинне масло.

Карасі в сметані готуйте за такою технологією:

  1. почистіть рибу, видаліть зябра і чорну плівку з порожнини черева.
  2. замаринуйте карасів: збризніть соком одного лимона, посоліть і поперчіть всередині і зовні. Зробіть на кожній рибині кілька надрізів з обох сторін і замочіть карасів в лимонному соку. Поставте на 30-60 хвилин в холодильник.
  3. очистіть цибулину, пошинкуйте півкільцями і обсмажте в рослинному маслі. Перекладіть готову цибулю в тарілку.
  4. рибу викладіть в добре розігріту, змащену олією сковороду. Обсмажте її з двох сторін так, щоб шкірка стала золотистою.
  5. у жароміцну ємність викладіть карасів і засипте їх смаженою цибулею.
  6. приготуйте сметанно-вершковий соус, посоліть і поперчіть його. Залийте цією сумішшю рибу.

Карась в сметані готується в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів. Щоб ефект від запікання посилити, накрийте ємність фольгою або жароміцної кришкою.

читайте також: коктал в духовці з сазана

Карасі в сметані: корисні поради для приготування

Карась не така проста рибка, як здається на перший погляд. Крім лушпиння, яку потрібно ретельно видалити, є ще неприємний запах твані. Він виходить від карася, який мешкав в болотистій воді або жив в мулистому дні.

Справитися з цими проблемами допоможуть такі поради:

  1. свіжість риби перевіряйте по зябрах і черевця. Купуйте цілих карасів з рожевими або червоними зябрами, з нероздутими черевцями. Щоб приготувати карасів в сметані, знадобиться риба середнього розміру — сала.
  2. знімаючи луску, занурте пальці в кам’яну сіль. Так без зусиль утримайте рибу.
  3. щоб простіше очистити від луски, обдайте карасів окропом.
  4. видаліть чорну плівку в середині тушки, зябра, відріжте плавники і хвіст.
  5. щоб прибрати запах твані, замочіть на 12 годин рибу в молоці.

Ці нехитрі поради дозволять приготувати дивовижне блюдо.

Карасі в сметані відмінно поєднуються з тушкованою капустою або картоплею, смаженими грибами, вареною або тушкованою квасолею, овочевими салатами.

Щоб надати карасів в сметані неповторний смак і аромат, використовуйте корінь пастернаку або петрушки, часник або цитрусові.

читайте також: риба в духовці з картоплею: рецепт