Салат з копченою куркою і чорносливом

19

пропонуємо побалувати близьких і урізноманітнити святковий стіл незвичайним блюдом. Готуємо салат з копченої куркою і чорносливом по нашому простому покроковому рецептом.

Салат з копченою куркою: рецепт

Щоб готувати смачні салати, не обов’язково використовувати екзотичні інгредієнти. Досить знати вдалі смакові комбінації. Копчена курка і чорнослив якраз таке апетитне поєднання.

Для приготування салату візьміть:

  • 200 г копченого м’яса;
  • 50 г чорносливу без кісточок;
  • 3 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • 150 г свіжих печериць;
  • цибулину;
  • зубчик часнику;
  • 30 г очищених волоських горіхів;
  • майонез;
  • рослинна олія;
  • сіль і спеції.

Найсмачніше виходить салат з копченого стегенця. При бажанні замініть печериці іншими грибами.

Щоб салат з куркою був хороший не тільки на смак, але і на вигляд, використовуйте для прикраси зелень, болгарський перець і зерна граната.

читайте також: салат з маринованих грибів і курки

Як приготувати салат з копченою куркою і чорносливом

Салат з курки з чорносливом складається з декількох шарів, так що не з’єднуйте всі інгредієнти між собою. Кришити і викладайте їх в окремі ємності.

Деякі інгредієнти зажадають додаткової підготовки, а готовій страві необхідно настоятися, так що запасіться часом.

Готується салат з копченої курки так:

  • нарізаємо м’ясо кубиками;
  • витримуємо чорнослив у воді протягом півгодини, зливаємо воду і дрібно нарізаємо;
  • варимо і чистимо яйця;
  • натираємо на тертці в різні ємності білки і жовтки;
  • один жовток залишаємо осторонь: він знадобиться для прикраси салату;
  • натираємо сир;
  • подрібнюємо горіхи до дрібної крихти;
  • моєму, сушимо і ріжемо кубиками печериці;
  • обсмажуємо цибулю;
  • додаємо на сковороду печериці і обсмажуємо 10 хвилин;
  • солимо і перчимо;
  • подрібнюємо часник і з’єднуємо з майонезом.

Починаємо збирати салат у формі горбка, використовуючи плоске блюдо:

  • першим шаром викладаємо печериці з цибулею, промазуємо заправкою, додаємо дрібку горіхів;
  • викладаємо терті яєчні жовтки;
  • посипаємо половиною тертого сиру і змащуємо майонезом, посипаємо дрібкою горіховою крихти;
  • кладемо половину курки, заправляємо, всипаємо трохи горіхів;
  • викладаємо чорнослив, заправку, горіхи;
  • додаємо решту копченої курки, майонез і горіхи;
  • посипаємо залишком сиру, яєчними білками і змащуємо заправкою;
  • розрівнюємо ножем;
  • прикрашаємо салат тертим жовтком, зернами граната, зеленню і фігурками з болгарського перцю.

Якщо ви любите салати гостріше, то додайте в майонезну заправку більше часнику.

Рекомендуємо залишити салат в холодильнику на ніч, щоб він просочився і став більш соковитим.

Нічого складного в приготуванні немає, зате результат виявиться вище всяких похвал.

Багатошаровий салат з куркою і чорносливом здивує гостей, змусить гадати, скільки ж інгредієнтів ви задіяли в цьому незвичайному блюді.

Смачного!

читайте також: салати з куркою і ананасом: рецепти