Як приготувати тефтелі в томаті в духовці

10

тефтелі-відмінне доповнення до овочевого гарніру, відварного рису або гречаної каші. Завдяки ніжній текстурі, легкості і дивовижним смаковим властивостям вони припадуть до смаку як дорослим, так і дітям. Хочете знати, як приготувати тефтелі? тоді ознайомтеся з рецептом і технологією.

Як приготувати тефтелі в томаті: рецепт

Тефтелі — круглі м’ясні кульки, які гасяться або запікаються в спеціальному соусі. Це виняткове за корисними властивостями блюдо. Воно поживне, завдяки технології приготування зберігає максимум вітамінів і мікроелементів, якими багате м’ясо.

Тефтелі в соусі завжди м’які і соковиті. Вони гармонують з будь-якими несолодкими кашами, рагу, картопляним пюре.

Якщо хочете дізнатися, як готувати тефтелі, то немає нічого простішого. Рекомендуємо орієнтуватися на класичний рецепт тефтелей, виходячи з якого на 6 порцій цієї страви знадобиться:

  • яловичий фарш-0,8 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт. (середні за розміром);
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • приправи (сіль, перець, базилік, орегано або сушений кріп);
  • рослинна олія – 30 г.

Для соусу використовуйте:

  • 3 ст. Л. Борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 300 г сметани (15%);
  • 3 ст. Л. Томатної пасти;
  • 2 шт.лаврового листа.

Для приготування використовуйте термостійку ємність з кришкою, сковороду.

читайте також: дієтичні страви з яловичини в духовці

Як готувати тефтелі в соусі в духовці

Щоб страва вийшла дивовижною за смаком і зовнішнім виглядом, поцікавтеся, як приготувати тефтелі в духовці.

Процес простий і не обтяжливий. Базові процеси знайомі кожній господині. Незважаючи на це, краще слідувати покрокової інструкції:

етап 1. підготовка фаршу.

Якщо використовуєте цілісний шматок м’яса, то попередньо пропустіть його через м’ясорубку, а далі виконайте такі дії:

  1. очистіть і помийте цибулю, пошинкуйте його на кубики.
  2. на розігріту сковорідку влийте 2 ст.л. Рослинного масла і висипте цибулю. Посмажте його до золотистого кольору.
  3. у глибоку каструлю або миску викладіть фарш, додайте сіль і перець, орегано або кріп, вбийте яйце, додайте смажену цибулю. Кілька разів підніміть фарш і киньте назад в ємність. Повторіть це 2-3 рази.

етап 2. приготування соусу.

Щоб приготувати апетитний соус:

  1. розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло.
  2. висипте 3 ст.л. Борошна і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  3. влийте сметану і додайте томатну пасту.
  4. помішуючи, дочекайтеся закипання, додайте лавровий лист.

етап 3. запікання в духовці.

Важливо, щоб тефтелі не розпалися в процесі приготування, тому рекомендуємо дотримуватися такої технології:

  1. наберіть потрібну кількість фаршу, використовуючи столову ложку, і сформуйте невеликі колобочки.
  2. на розігріту сковороду влийте 2-3 ст.л. Рослинного масла (краще — оливкового).
  3. запаніруйте тефтелі в борошні і викладіть їх на гарячу сковороду.
  4. обсмажте до коричневої скоринки.
  5. у жароміцну ємність на дно налийте 1/3 соусу і викладіть тефтелі.
  6. залийте все соусом, що залишився. Закрийте ємність кришкою або фольгою. Завдяки цьому процес приготування прискориться.

Запікайте тефтелі в томатному соусі в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Якщо хочете урізноманітнити м’ясні тефтелі, то додайте в фарш 100 г відвареного рису або 200 г смажених печериць. Виключно м’якими і смачними виходять тефтелі, в яких м’ясний фарш з’єднаний з тертим твердим сиром.

А як ви готуєте тефтелі?