тефтелі-відмінне доповнення до овочевого гарніру, відварного рису або гречаної каші. Завдяки ніжній текстурі, легкості і дивовижним смаковим властивостям вони припадуть до смаку як дорослим, так і дітям. Хочете знати, як приготувати тефтелі? тоді ознайомтеся з рецептом і технологією.
Як приготувати тефтелі в томаті: рецепт
Тефтелі — круглі м’ясні кульки, які гасяться або запікаються в спеціальному соусі. Це виняткове за корисними властивостями блюдо. Воно поживне, завдяки технології приготування зберігає максимум вітамінів і мікроелементів, якими багате м’ясо.
Тефтелі в соусі завжди м’які і соковиті. Вони гармонують з будь-якими несолодкими кашами, рагу, картопляним пюре.
Якщо хочете дізнатися, як готувати тефтелі, то немає нічого простішого. Рекомендуємо орієнтуватися на класичний рецепт тефтелей, виходячи з якого на 6 порцій цієї страви знадобиться:
- яловичий фарш-0,8 кг;
- ріпчаста цибуля — 2 шт. (середні за розміром);
- куряче яйце – 1 шт.;
- приправи (сіль, перець, базилік, орегано або сушений кріп);
- рослинна олія – 30 г.
Для соусу використовуйте:
- 3 ст. Л. Борошна;
- 50 г вершкового масла;
- 300 г сметани (15%);
- 3 ст. Л. Томатної пасти;
- 2 шт.лаврового листа.
Для приготування використовуйте термостійку ємність з кришкою, сковороду.
читайте також: дієтичні страви з яловичини в духовці
Як готувати тефтелі в соусі в духовці
Щоб страва вийшла дивовижною за смаком і зовнішнім виглядом, поцікавтеся, як приготувати тефтелі в духовці.
Процес простий і не обтяжливий. Базові процеси знайомі кожній господині. Незважаючи на це, краще слідувати покрокової інструкції:
етап 1. підготовка фаршу.
Якщо використовуєте цілісний шматок м’яса, то попередньо пропустіть його через м’ясорубку, а далі виконайте такі дії:
- очистіть і помийте цибулю, пошинкуйте його на кубики.
- на розігріту сковорідку влийте 2 ст.л. Рослинного масла і висипте цибулю. Посмажте його до золотистого кольору.
- у глибоку каструлю або миску викладіть фарш, додайте сіль і перець, орегано або кріп, вбийте яйце, додайте смажену цибулю. Кілька разів підніміть фарш і киньте назад в ємність. Повторіть це 2-3 рази.
етап 2. приготування соусу.
Щоб приготувати апетитний соус:
- розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло.
- висипте 3 ст.л. Борошна і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- влийте сметану і додайте томатну пасту.
- помішуючи, дочекайтеся закипання, додайте лавровий лист.
етап 3. запікання в духовці.
Важливо, щоб тефтелі не розпалися в процесі приготування, тому рекомендуємо дотримуватися такої технології:
- наберіть потрібну кількість фаршу, використовуючи столову ложку, і сформуйте невеликі колобочки.
- на розігріту сковороду влийте 2-3 ст.л. Рослинного масла (краще — оливкового).
- запаніруйте тефтелі в борошні і викладіть їх на гарячу сковороду.
- обсмажте до коричневої скоринки.
- у жароміцну ємність на дно налийте 1/3 соусу і викладіть тефтелі.
- залийте все соусом, що залишився. Закрийте ємність кришкою або фольгою. Завдяки цьому процес приготування прискориться.
Запікайте тефтелі в томатному соусі в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Якщо хочете урізноманітнити м’ясні тефтелі, то додайте в фарш 100 г відвареного рису або 200 г смажених печериць. Виключно м’якими і смачними виходять тефтелі, в яких м’ясний фарш з’єднаний з тертим твердим сиром.
А як ви готуєте тефтелі?