Буряк по-корейськи-рецепти в домашніх умовах швидкого приготування

36

буряк-народний овоч, відомий нам з давніх часів, і, здавалося б, здивувати нас новим рецептом досить складно. Що стала в останні роки популярною кухня азії та сходу принесла нам подарунок, і тепер ми частенько готуємо в домашніх умовах салат з буряка по-корейськи. Ми звикли гасити коренеплід, робити вінегрети , варити відмінні борщі . Проста і смачна закуска, яку хочеться бачити у себе на столі знову і знову, підкорила наші серця. Тому ми навчилися заготовлювати в банках корейський салат на зиму , а тепер познайомимося з швидкими рецептами.

Повсякденна закуска готується швидко, радує гострим пікантним смаком, який надають їй прянощі. Зазвичай салат роблять з сирого буряка, але є рецепт з вареного коренеплоду. За бажанням додавайте цибулю, моркву, часник, багатьом подобається варіант з капустою. У запропонованій добірці ви знайдете ідеї на будь-який смак, пропоную скористатися ними, щоб у вашому меню з’явилися оригінальні закуски.

Класичний рецепт швидкого приготування страви в домашніх умовах, з традиційними приправами.

Буде потрібно:

  • буряк – 2 шт.
  • часник-2 часточки.
  • столовий оцет-чайна ложка.
  • рослинна олія – 50 мл
  • чорний перець, паприка – по ½ маленькій ложці.
  • коріандр-1 маленька ложка.
  • цукор-пісок-2 маленькі ложки.
  • сіль-1 маленька ложка.

приготування:

  1. почистіть коренеплоди, натріть на корейській тертці, складіть в салатник.
  2. пропустіть часникові часточки через прес, додайте в салатницю.
  3. приправте коріандром, перцем, сіллю з цукром, паприкою, перемішайте.
  4. розжарити на сковорідці масло, влийте, швидко перемішайте вміст.
  5. відправте настоюватися в холодильник. Наберіться терпіння на 2 години, потім пробуйте. При необхідності додайте час маринування.

Салат з буряка по-корейськи в домашніх умовах

Знання даного рецепта виручить, якщо вам попався невдалий сорт коренеплоду, з не дуже приємним присмаком.

Візьміть:

  • буряк, сира – 1 кг.
  • часник-5-6 часточок.
  • столовий оцет 9% — 70 мл
  • соняшникова олія – 150 мл
  • мелений коріандр – 2 маленькі ложки.
  • гострий червоний чилі-маленька ложка.
  • цукровий пісок – 3 великі ложки.
  • сіль-1,5 маленької ложки.

Покроковий рецепт:

Для шинкування беріть тертку для приготування корейської моркви. Настрогайте сирий буряк соломкою.

Складіть в каструлю. Натріть на дрібній тертці часникові зубчики (або роздушіть пресом).

Закиньте сіль з цукром, влийте оцет, перемішайте.

Тепер нам необхідно прогріти овоч на водяній бані. Закип’ятіть у великій каструлі воду, встановіть в неї каструльку з буряковою соломкою, так, щоб дно її знаходилося в киплячій воді.

Прогрівайте протягом півгодини, часто помішуючи вміст. Це необхідно, щоб з овоча зник характерний для нього аромат і присмак. Але залишає його таким же хрустким.

Зніміть каструльку з лазні, закиньте коріандр і червоний чилі.

В окремій маленькій мисці розжарити до серпанку необхідну кількість рослинного масла. Влийте його в салат.

Гарненько перемішайте, примніть ложкою, щоб соломка була повністю покрита маринадом. Дайте охолонути, залишивши на кухонному столі. Потім поставте на полицю холодильника. Маринуйте закуску рівно добу.

Посипте готовий салат кунжутом, прикрасьте зеленню і подавайте.

Маринована сирий буряк з приправою по-корейськи

У рецепті використовується вже готова приправа, яку беруть для маринування моркви.

Знадобиться:

  • коренеплід-500 гр.
  • часник-3 часточки.
  • оцет столовий 25 мл
  • сіль – 5 гр.
  • цукор-10 гр.
  • приправа для моркви по-корейськи – 20 гр.
  • соняшникова олія – ½ склянки.

Приготування:

  1. почистіть коренеплід, обполосніть, натріть на спеціальній тертці соломкою.
  2. додайте пропущений через прес часник, перемішайте.
  3. заправте оцтом, цукром, сіллю, знову розмішайте. Дайте постояти приблизно 30 хвилин, щоб виділився сік.
  4. злийте зайвий сік, засипте блюдо готовою сумішшю приправ з пакетика.
  5. налийте в каструльку масло, розігрійте його до легкого серпанку. Перелийте в салат.
  6. прикрийте, поставте в холодильник настоюватися на кілька годин. Чим довше маринується закуска, тим більш насиченим її смак.

Варений буряк по-корейськи

Використання вареного буряка зробить закуску більш м’якої консистенції, більш просоченої приправами.

Необхідно:

  • сирий буряк-400 гр.
  • часник-2 часточки.
  • перець чилі, паприка, коріандр – по 1/3 чайної ложки.
  • сіль-1/3 чайної ложки.
  • цукор – ½ чайної ложки.
  • яблучний оцет-столова ложка.
  • чорний перець – 1/3 чайної ложки.
  • рослинна олія-3 столові ложки.
  • кунжут.

Як приготувати:

  1. відваріть коренеплід до готовності протягом 20-30 хвилин, остудіть, очистіть.
  2. натріть на корейській тертці, складіть в ємність.
  3. додайте сіль з цукром, мелений перець, коріандр і ложку оцту.
  4. нагрійте на сковороді рослинне масло, киньте в нього подрібнений часник і гострий червоний чилі. Обсмажуйте 30 секунд.
  5. залийте овоч розпеченим часниковим маслом.
  6. накрийте ємність харчовою плівкою, дайте салату настоятися протягом декількох годин.

Як приготувати сирий буряк по-корейськи (відео)

Перед вами рецепт від представника корейської народності, а це означає, що салат буде приготований не тільки швидко, але і правильно.

Один з кращих варіантів улюбленого салату, приготованого вдома з сирого буряка.

Склад:

  • коренеплід-300 гр.
  • лук-головка.
  • часникові зубчики-парочка.
  • соєвий соус-4 великі ложки.
  • масло – 50 мл.
  • готова корейська приправа – ½ чайної ложки.
  • оцет 9% – ложка.
  • цукор-щіпка.

Як приготувати:

  1. подрібніть соломкою сирий буряк, використовуючи спеціальну тертку для корейських салатів.
  2. додайте в соєвий соус цукровий пісок, оцет. Перелийте в тертий овоч, розмішайте.
  3. відправте в миску приправи з пакетика, роздавлений пресом часник. Знову перемішайте.
  4. наріжте цибулину великими кільцями, обсмажте на сковорідку з розпеченим маслом. Смажте цибулю, поки він не стане коричневим, майже горілим.
  5. вийміть з сковороди цибулю, він нам більше не знадобиться. Залийте цибульною олією буряк, трохи охолодіть. Надішліть маринуватися на полицю холодильника.
  6. періодично перемішуйте вміст. Через 2-4 години пробуйте. При необхідності додайте час маринування.

Капуста з буряком по-корейськи

Дуже популярна закуска домашнього приготування з маринованої капусти з буряком. Ми знаємо безліч її варіантів, перед вами рецепт гострого салату в східному стилі.

Інгредієнти:

  • коренеплоди-200 гр.
  • білокачанна капуста – 200 гр.
  • часник-2 зубки.
  • морквина-стільки ж.
  • цибуля-150 гр.
  • оцет 9% – 1,5 столові ложки.
  • соняшникова олія – 50 мл
  • цукор – столова ложка.
  • сіль – ½ чайної ложки.
  • коріандр-чайна ложка.
  • чорний перець, червоний гострий чилі – ½ чайної ложки.

Як швидко маринувати:

  1. наріжте соломкою капусту, дрібно порубати часник. Лук наріжте півкільцями. Морквину і буряк потріть на спеціальній тертці довгою соломкою. Стару капусту обов’язково пам’ятайте руками, щоб виділився сік.
  2. з’єднайте в мисці всі, перераховані в рецепті, овочі, крім цибулі.
  3. цибулю обсмажте в добре прогрітій олії до красивої рум’яності.
  4. перекладіть цибульну зажарку в салат, влийте масло з сковороди.
  5. заправте блюдо коріандром, цукром, червоним і чорним перцем, посоліть.
  6. ретельно перемішайте закуску. Через чверть години салат можна пробувати, овочі встигнуть злегка замаринуватися. Але для отримання насиченого смаку необхідно потримати блюдо в холодильнику не менше 2 годин.

Найсмачніший і швидкий салат з буряка з овочами по-корейськи

Соковитий, ароматний, апетитний салат не може не сподобається. Якщо не знайдете будь-якої компонент, виключіть його з рецепта.

Необхідно:

  • морква, буряк, капуста кольрабі – по 1 шт.
  • зелена цибуля – кілька пір’я.
  • корінь імбиру-1 см.
  • перчик чилі, гіркий – за смаком.
  • чорний кунжут-столова ложка.
  • Кунжутне масло – 2 столові ложки.
  • рисовий оцет – 2 столові ложки.
  • оцет 9% для буряка – 2-3 ложки.
  • устричний соус (або соєвий аналог) – столова ложка.
  • цукор (в ідеалі – коричневий) – 1 столова ложка.
  • сіль-за смаком.

Приготування:

  1. почистіть овочі, обполосніть, промокніть паперовою серветкою. Потім натріть на корейській тертці соломкою.
  2. залийте буряк крижаною водою, додайте столовий оцет, залиште на 10-15 хвилин. Ця процедура позбавить коренеплід від неприємного смаку.
  3. натріть на маленькій тертці імбирний корінь і зубчики часнику.
  4. зробіть гостру салатну заправку. З’єднайте в мисці кунжутне масло, рисовий оцет, устричний соус, цукор, додайте імбир з часником. Перемішавши.
  5. злийте з буряка рідину, знову підсушіть за допомогою паперових рушників.
  6. додайте моркву і кольрабі, подрібнені пір’я зеленої цибулі. Засипте пекучий перець.
  7. залийте заправку, трохи присолите. Залиште на чверть години маринуватися.
  8. перед подачею посипте кунжутним насінням.

Дуже смачна буряк з цибулею по-корейськи

Проста варіація закуски з цибулею, готується швидко, з’їдається моментально.

Беремо:

  • оцет 5 % — 50 мл
  • рослинне масло – 80 мл
  • цукор – 1,5 чайної ложки.
  • сіль-стільки ж.
  • насіння кінзи-чайна ложка.
  • мелений перець – ½ чайної ложки.

Технологія приготування:

  1. покришите цибулю дрібними кубиками.
  2. розжарити на сковорідці масло, викладіть цибульні кубики, пасеруйте до легкої прозорості. Потім остудіть.
  3. наріжте тонкою соломкою буряк. Складіть в загальну посудину до цибулі.
  4. порубати в крихту часникові часточки. Надішліть до овочів.
  5. закиньте сіль, цукор, оцет. Розмішайте, відставте поки в сторону.
  6. на звільнилася після смаження цибулі сковороду покладіть насіння кінзи, чорний перець. Розмішайте, прогрійте буквально хвилинку.
  7. влийте гаряче масло в закуску, перемішайте. Надішліть настоюватися на 12 годин в холодне містечко. Не забувайте періодично помішувати блюдо.

Наостанок ділюся ще одним варіантом приготування страви в домашніх умовах. Смачного. Нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші закуски з буряка по-корейськи.

попередня статтяВасильєва закликала повернути позакласне читання і прибирання класів силами учнів.
наступна статтяЛікар про зараження щербакова ковидом втретє: “ніхто не гарантує, що перехворівши одним штамом, не підчепиш інший»