куряче філе в клярі — відмінний варіант відбивних. Філе курки пісне, тому важливо приготувати його так, щоб зберегти соковитість і аромат продукту, домогтися хрусткої скоринки. Всі секретні лайфхаки представлені в статті.
Куряче філе в клярі: рецепт
Куряче філе — простий і ситний варіант м’ясної страви. Він відноситься до категорії дієтичних, в ньому мінімум жирів, зате багато корисного і легко засвоюваного білка.
Господині знають, що таке м’ясо може стати неапетитним, сухим, якщо його неправильно приготувати. Кращий спосіб приготування в цьому випадку-це курка в клярі. Ніжна і хрустка скоринка не допустить прямого термічного впливу на філе курки, збереже його соковитість.
Тому якщо шукаєте рецепти страв з курки, то цей найцікавіший і популярний. Щоб приготувати відбивні з курячого філе на 6 порцій, використовуйте такий набір продуктів:
- куряче філе-600 г;
- часник-4 зубчики;
- базові та додаткові приправи: сіль, перець, орегано або базилік.
Кляр для курки приготуйте з:
- курячих яєць — 3 шт.;
- молока — 200 мл;
- майонезу — 4 ст. Л.;
- борошна — 1 склянки;
- зелені (кріп) — невеликий пучок;
- твердого сиру-250 г.
Для термічної обробки знадобиться рослинне масло.
Як приготувати куряче філе в клярі з сиром
Щоб приготувати курячі відбивні, слід вивчити технологію, яка дозволить створити надзвичайно смачна страва.
Досягніть успіху, зробивши такі дії:
- помийте філе і поріжте його уздовж так, щоб вийшли однакові шматочки.
- покладіть на обробну дошку харчову плівку. На ній розкладіть нарізані шматки філе. Зверху накрийте ще одним шматком плівки і відбийте.
- зніміть плівку, посоліть і поперчіть шматки, натріть подрібненим часником. Складіть в харчовий контейнер і поставте на 20 хвилин в холодильник, щоб курка добре промаринувалася.
- приготуйте суміш для хрусткої скоринки. Для цього важливо знати, як зробити кляр. Змішайте в глибокій ємності яйця, молоко, майонез, подрібнену зелень і борошно. Збийте все віночком. Суміш повинна нагадувати по консистенції млинцеве тісто.
- натріть на крупній тертці сир.
Щоб правильно посмажити відбивні з курячого філе, зробіть так:
- налийте на розігріту сковороду 5 ст. Л. Рослинного масла;
- умочіть в кляр кожну м’ясну заготовку з одного боку;
- викладіть на сковороду і смажте на середньому вогні протягом 2-х хвилин;
- за цей час викладіть зверху сир на кожну відбивну і полийте зверху кляром;
- переверніть на іншу сторону і посмажте ще 2 хвилини.
Блюдо з апетитних і рум’яних курячих відбивних готове. Подавайте його з картопляним пюре або кашею. Якщо хочете додати родзинку страви, то до кожної порції покладіть четвертинку апельсина. Порекомендуйте гостям перед дегустацією відбивною полити її соком, вичавленим з апельсинової часточки.