Ми попросили нашого постійного експерта і фуд-блогера вікторію петрову показати нам покроковий рецепт страви з цукіні, яке полюбить вся сім’я!
Девіз нашого експерта: “найсмачніша їжа таїть в собі маленький секрет – в неї кидають тріску любові”, тому ми не сумніваємося, що оладки з цукіні з сиром моцарелла сподобаються навіть самому вибагливому члену вашої маленької осередку суспільства!
Інгредієнти:
-
Морква – 1 шт.;
-
Цукіні — або кабачок) – 1 шт.;
-
Сир моцарелла – 100 гр.;
-
Зелень (цибуля і кріп) — два невеликих пучка;
-
Яйце куряче — 1 шт.;
-
Чорний мелений перець — 1 щіпка;
-
Сіль — 1/3 ч. Л.;
-
Часник — 1 зубчик;
-
Борошно — 4-5 ст. Л.;
-
Оливкова або рослинне масло — для смаження;
-
Сметана або соусу цацики — для подачі.
Дивіться поетапний рецепт овочевих оладок в відео від кулінарного експерта:
Спосіб приготування:
-
Готуємо продукти до приготування: промиваємо під теплою водою цукіні, моркву і зелень далі — просушуємо паперовим рушником.
-
Натираємо на дрібній тертці моркву і цукіні, для більш ніжного смаку можна очистити кабачок від шкірки.
-
Після натираємо сир моцарелла, але вже на крупній тертці, а також дрібно рубаємо пучки цибулі і кропу).
-
Тепер приступаємо до замішування тіста: віджимаємо цукіні руками від зайвої рідини, додаємо натерту моркву, перетертий сир, дрібно посічену зелень, розбиваємо одне куряче яйце, всипаємо одну дрібку чорного меленого перцю і 1/3 чайної ложки солі (можна морської), вводимо пропущений через прес один зубчик часнику. Засипаємо отриману суміш борошном, далі-все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
-
Ми залишаємо тісто настоятися на 10 хвилин.
-
Розігріваємо сковороду, вливаємо оливкову або рослинну олію, викладаємо столовою ложкою невелику кількість тіста.
-
Далі обсмажуємо оладки на невеликому вогні по п’ять хвилин з кожного боку, до отримання апетитно-золотистої скоринки.
Woman.ru