Горіховий соус для чуки: 2 оригінальних рецепта

75

Горіховий соус для чуки

інгредієнти:

Вода кип’ячена — 150 мл

Гірчиця — 4 г

Цукор-10 г

Соєвий соус-60 мл

Оцет рисовий — 20 мл

Масло кунжутне — 10 мл

Кунжут-40 г

Арахіс-150 г

приготування:

  1. Арахіс обсмажте на сковороді разом з кунжутом до рум’яного стану. Головне — не пережарьте.

  2. Горіхи подрібніть в міксері або в кавомолці до дрібної крихти.

  3. Висипте перемелені горіхи в невелику каструлю і додайте трохи води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь.

  4. Поступово вливайте воду, що залишилася, постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.

  5. Як тільки горіхова маса дійде до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте інші компоненти: соєвий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, цукор і гірчицю.

Перед тим як подати соус на стіл, остудіть його і поставте в холодильник на 30 хвилин.

інгредієнти:

  • Арахіс-250 г

  • Кунжут-40 г

  • Масло вершкове-150 г

  • Ріпчасту цибулю ─ 40 г

  • Рисовий оцет-30 мл

  • Соєвий соус-70 мл

  • Часник – 1 зубчик

  • Апельсин-55 г

  • Вода — 100 мл

приготування:

  1. Горіхи обсмажте на сковороді до рум’яності.

  2. Добре подрібніть обсмажені горіхи в блендері або кавомолці до порошкового стану.

  3. У невелику каструлю висипте горіхи, влийте воду і поставте на вогонь.

  4. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Додайте розтоплене вершкове масло.

  5. Подрібніть в блендері апельсин, цибулю і часник до однорідної маси.

  6. Змішайте всі компоненти, додайте соєвий соус і рисовий оцет. Всі разом збийте. Перед подачею соус охолодіть.

Горіховий соус з арахісової пасти

інгредієнти:

  • Арахісова паста-5 ст. Л.

  • Соєвий соус-5 ст. Л.

  • Кунжутне масло-3 ч. Л.

  • Рисовий або яблучний оцет-4 ч. Л.

  • Рисове вино-40 мл

  • Вода — 180 мл

  • Смажене насіння кунжуту-30 г

приготування:

  1. Візьміть невелику каструлю, перекладіть в неї арахісову пасту і влийте трохи води.

  2. Поставте на маленький вогонь, постійно помішуйте і поступово додавайте воду, що залишилася.

  3. Доведіть до кипіння і зніміть з плити.

  4. Додайте кунжутне масло, вино, соєвий соус і оцет. Все добре перемішайте. Остудіть соус, заправте їм салат і посипте кунжутом. Приємного апетиту!

Не бійтеся експериментувати і міняти рецепти на свій розсуд. Ви можете додавати або прибирати компоненти, регулювати їх кількість, поки не досягнете для себе ідеального співвідношення смаків.

Альфія табермакова

попередня статтяЦікаві факти про німеччину
наступна стаття” сьогодні зовсім не варто боятися стоматологів»