Горіховий соус для чуки
інгредієнти:
Вода кип’ячена — 150 мл
Гірчиця — 4 г
Цукор-10 г
Соєвий соус-60 мл
Оцет рисовий — 20 мл
Масло кунжутне — 10 мл
Кунжут-40 г
Арахіс-150 г
приготування:
-
Арахіс обсмажте на сковороді разом з кунжутом до рум’яного стану. Головне — не пережарьте.
-
Горіхи подрібніть в міксері або в кавомолці до дрібної крихти.
-
Висипте перемелені горіхи в невелику каструлю і додайте трохи води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь.
-
Поступово вливайте воду, що залишилася, постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
-
Як тільки горіхова маса дійде до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте інші компоненти: соєвий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, цукор і гірчицю.
Перед тим як подати соус на стіл, остудіть його і поставте в холодильник на 30 хвилин.
інгредієнти:
-
Арахіс-250 г
-
Кунжут-40 г
-
Масло вершкове-150 г
-
Ріпчасту цибулю ─ 40 г
-
Рисовий оцет-30 мл
-
Соєвий соус-70 мл
-
Часник – 1 зубчик
-
Апельсин-55 г
-
Вода — 100 мл
приготування:
-
Горіхи обсмажте на сковороді до рум’яності.
-
Добре подрібніть обсмажені горіхи в блендері або кавомолці до порошкового стану.
-
У невелику каструлю висипте горіхи, влийте воду і поставте на вогонь.
-
Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Додайте розтоплене вершкове масло.
-
Подрібніть в блендері апельсин, цибулю і часник до однорідної маси.
-
Змішайте всі компоненти, додайте соєвий соус і рисовий оцет. Всі разом збийте. Перед подачею соус охолодіть.
Горіховий соус з арахісової пасти
інгредієнти:
-
Арахісова паста-5 ст. Л.
-
Соєвий соус-5 ст. Л.
-
Кунжутне масло-3 ч. Л.
-
Рисовий або яблучний оцет-4 ч. Л.
-
Рисове вино-40 мл
-
Вода — 180 мл
-
Смажене насіння кунжуту-30 г
приготування:
-
Візьміть невелику каструлю, перекладіть в неї арахісову пасту і влийте трохи води.
-
Поставте на маленький вогонь, постійно помішуйте і поступово додавайте воду, що залишилася.
-
Доведіть до кипіння і зніміть з плити.
-
Додайте кунжутне масло, вино, соєвий соус і оцет. Все добре перемішайте. Остудіть соус, заправте їм салат і посипте кунжутом. Приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати і міняти рецепти на свій розсуд. Ви можете додавати або прибирати компоненти, регулювати їх кількість, поки не досягнете для себе ідеального співвідношення смаків.
Альфія табермакова