Горіховий соус для чуки: 2 оригінальних рецепта

20

Горіховий соус для чуки

інгредієнти:

Вода кип’ячена — 150 мл

Гірчиця — 4 г

Цукор-10 г

Соєвий соус-60 мл

Оцет рисовий — 20 мл

Масло кунжутне — 10 мл

Кунжут-40 г

Арахіс-150 г

приготування:

  1. Арахіс обсмажте на сковороді разом з кунжутом до рум’яного стану. Головне — не пережарьте.

  2. Горіхи подрібніть в міксері або в кавомолці до дрібної крихти.

  3. Висипте перемелені горіхи в невелику каструлю і додайте трохи води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь.

  4. Поступово вливайте воду, що залишилася, постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.

  5. Як тільки горіхова маса дійде до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте інші компоненти: соєвий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, цукор і гірчицю.

Перед тим як подати соус на стіл, остудіть його і поставте в холодильник на 30 хвилин.

інгредієнти:

  • Арахіс-250 г

  • Кунжут-40 г

  • Масло вершкове-150 г

  • Ріпчасту цибулю ─ 40 г

  • Рисовий оцет-30 мл

  • Соєвий соус-70 мл

  • Часник – 1 зубчик

  • Апельсин-55 г

  • Вода — 100 мл

приготування:

  1. Горіхи обсмажте на сковороді до рум’яності.

  2. Добре подрібніть обсмажені горіхи в блендері або кавомолці до порошкового стану.

  3. У невелику каструлю висипте горіхи, влийте воду і поставте на вогонь.

  4. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Додайте розтоплене вершкове масло.

  5. Подрібніть в блендері апельсин, цибулю і часник до однорідної маси.

  6. Змішайте всі компоненти, додайте соєвий соус і рисовий оцет. Всі разом збийте. Перед подачею соус охолодіть.

Горіховий соус з арахісової пасти

інгредієнти:

  • Арахісова паста-5 ст. Л.

  • Соєвий соус-5 ст. Л.

  • Кунжутне масло-3 ч. Л.

  • Рисовий або яблучний оцет-4 ч. Л.

  • Рисове вино-40 мл

  • Вода — 180 мл

  • Смажене насіння кунжуту-30 г

приготування:

  1. Візьміть невелику каструлю, перекладіть в неї арахісову пасту і влийте трохи води.

  2. Поставте на маленький вогонь, постійно помішуйте і поступово додавайте воду, що залишилася.

  3. Доведіть до кипіння і зніміть з плити.

  4. Додайте кунжутне масло, вино, соєвий соус і оцет. Все добре перемішайте. Остудіть соус, заправте їм салат і посипте кунжутом. Приємного апетиту!

Не бійтеся експериментувати і міняти рецепти на свій розсуд. Ви можете додавати або прибирати компоненти, регулювати їх кількість, поки не досягнете для себе ідеального співвідношення смаків.

Альфія табермакова