Яйця пашот. Секрети приготування

69

Кулінарна книга. Рецепти ” страви з яєць

Яйце пашот досить поетично описують, як м’який, кремоподібний жовток, оповитий пелюстками білка.

Багато рецептів приготування цієї страви пропонують взяти велику каструлю з водою, велику ложку, досить багато оцту і яйце прямо з-під несучки.і творити диво, закручуючи великою ложкою воронку в каструлі і виливаючи туди яйце.

Давайте спробуємо розібратися: що дійсно необхідно для приготування яйця пашот і як отримати красиве і смачне блюдо навіть при мінімальних кулінарних навичках. А так само дізнаємося, що робити, якщо яйця пролежали в холодильнику тиждень-другий.

класичний рецепт пропонує взяти яйце не старше трьох днів, каструлю з парою літрів води, ложку, мисочку, шумовку і 2-4 ложки столового оцту. довести воду до 90 градусів за цельсієм, влити в неї оцет, розбити яйце в мисочку. Потім почати робити» воронку ” в каструлі, швидко обертаючи ложкою по колу, і вилити туди яйце. Білок закрутиться навколо жовтка. Потримати яйце у воді 3-4 хвилини, вийняти шумівкою, промокнути воду серветкою і подавати, посипавши сіллю і чорним перцем.мені не подобається смак оцту в яйці. І не подобається ідея вдихати оцтові пари вранці. Можна промити яйце у воді. А можна і зовсім не користуватися оцтом. Його додають для того, щоб білок яйця став щільніше. А це позбавляє його ніжності і описаного відчуття «пелюстка білка».свіже яйце і так звариться красиво, цілісно і буде відповідати опису. Потрібно тільки не допускати кипіння води в каструлі. Це можна регулювати за допомогою регулятора і термометра або уклавши на дно каструлі тарілку.

Для того, щоб готове яйце мало красиву округлу форму, можна попередньо потримати яйце в теплій воді, а потім на 10 секунд опустити його в гарячу воду. Потім вбити в мисочку і вилити у воду.

Яйце пашот легко комбінується з різними продуктами, і це робить його привабливим для сніданків.можна подати з цільнозерновим хлібом.

А можна з хрустким тостом. Або з овочами. І навіть до ранкової каші можна подати це яйце.

Якщо у вас немає перевіреного постачальника яєць, або в холодильнику багато куплених заздалегідь, а яйце пашот все ж хочеться приготувати, то можна зробити це декількома способами.

перший варіант: використовувати харчову плівку.

Поставити каструлю з водою на плиту, відрізати шматок плівки, укласти його в мисочку або чашку, змастити олією плівку і вбити туди яйце.

Закрутити і зав’язати плівку і опустити вийшов мішечок в закипілу воду на 4 хвилини.

Цей спосіб хороший ще й тим, що можна готувати відразу кілька яєць. І в яйце можна додати порізані овочі, шинку і спеції.

Можна готувати яйця в спеціальних формочках-пашотницах, в силіконових фомочках для яєць або для кексів. Для цього формочки змастити маслом, поместиь їх в чашу пароварки або мультиварки, з встановленою чашею пароварки, і готувати їх, прикривши фольгою, щоб вода не потрапляла зверху.

Можна приготувати і в мікрохвильовці, вбивши яйце в формочки для приготування яєць в мікрохвильовій печі, встановивши максимальну потужність.

Показувати спочатку старі

візок (24/09/2017)

Дякую!

кішка в будинку (24/09/2017)

Дуже смачно знято

хочу двійню (23/09/2017)

У мене теж не виходило з лійкою. А ось з харчовою плівкою дуже навіть красиві і смачні яйця-пашот. Роблю їх для салату зі смаженим сулугуні і яйцями-пашот.

ola (22/09/2017)

Про я пам’ятаю,.. Робила як то воронку. У мене мабуть руки криві, буря, лахміття від білка на всі боки розкрутилися по цій воронці.я ось тепер хочу спробувати в пароварці. Я вже давно зрозуміла, що приготувати ідеальні яйця-пашот досить складно.

torero (21/09/2017)

Burya дістань з холодильника яйце, вимий його, поклади в чашку з теплою водою, постав на вогонь каструлю з 2 – ма літрами води. Коли вода почне закипати, помісти яйце в шкаралупі на ложку, ложку опусти на 10 секунд в окріп. Потім розбий це яйце в мсочку або чашку чайну. Збав вогонь під каструлею, щоб не кипіло,не било ключем. Інакше білок разлохматится . Зроби воронку ложкою, покрутивши нею в каструлі. У центр цієї воронки, опустивши мисочку близько до води, вилий яйце. Якщо бачиш, що білок все ж розпускається на довгі “нитки”, повращай ложкою воду ще, щоб вони ( нитки) закрутилися навколо жовтка. Почекай 3-4 хвилини і виймай шумівкою.

torero (21/09/2017)

Burya на фото маленька мисочка. В ній ціле яйце. З мисочки яйце виливається в каструлю.я зрозуміла твій посил і надалі постараюся не використовувати терміни, що не мають широкого поширення.

torero (21/09/2017)

Burya мій хворий організм довго боровся з сумнівами: написати “розбити яйце” або ” вбити яйце, я не приховую, що досить безграмотна. Запитала у кухаря. Цей кулінарний термін використовується, коли яйце треба акуратно впустити в посуд або рідину, щоб не було розчарувань, як у мого молодшого дитини, коли яйце шмякается об сковороду і замість цілого жовтка виходить жовта пляма.

попередня статтяПравила ботаніка
наступна статтяЛітак, будинок, вулиця, аптека!