фахівець зі зниження ваги назвав продукти, з якими поєднувати сир може бути шкідливим для організму, передає риа новости.
В цілому, обмежень по споживанню сиру з іншими продуктами практично немає. Але якщо у людини спостерігається підвищений рівень цукру в крові, йому краще утриматися від поєднання цього продукту з простими вуглеводами на зразок варення, меду або перестиглих бананів.
“сир поєднується з будь-якими продуктами. Однак велика кількість білка викликає виражений інсуліновий відповідь (інсулін – гормон, який регулює метаболізм вуглеводів – прим. Ред.). Це означає, що організм засвоює поживні речовини швидше. Додавання жиру до білка інсуліновий відповідь знижує (тому сир з жирністю дев’ять відсотків або сир зі сметаною корисніше, ніж знежирений – прим. Ред.). Тим, у кого є проблеми з підвищеним рівнем цукру, не слід поєднувати сир з простими вуглеводами: наприклад, варенням, медом, перестиглими бананами”, – говорить фахівець зі зниження ваги павло ісанбаєв.
Він додав, що корисніше перед споживанням сиру з’їсти невелику порцію капусти або зелені, або взагалі додати в продукт болгарський перець.
Раніше лікарі розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати м’ясо.